Trofeul TI AMO a ramas in Romania

conscursul ti amo onesti bacau romaniaDupa 4 ani de zile, in care marele premiu al festivalului TI AMO, de la Onesti, a fost castigat doar de interpreti din strainatate (Italia – 2002, SUA – 2003, Bulgaria – 2004, Malta – 2005), romanii au reusit anul acesta sa pastreze trofeul in tara.

‘La editia din 2006, incheiata sambata, 20 mai, marele premiu a fost castigat cu piesa “Inger alb”, interpretata de Diana Prepelita (Iasi), compusa de Eugen Ungureanu (Onesti), pe un text de Marian Stere (Bucuresti).

Cei trei, interpret, compozitor si textier, au reusit sa castige trofeul TI AMO in urma unei indelungate colaborari, care are ca numitor comun municipiul Onesti. Desi locuieste in Iasi, Diana Prepelita este membra in “Clubul Star Musik”, noua scoala a vedetelor din Romania, coordonata de la Onesti de profesorul Eugen Ungureanu.

La randul sau, compozitorul Eugen Ungureanu, care este si impresarul Dianei Prepelita, a infiintat la Onesti Casa de discuri “Electro Star”, care a ajuns numarul 1 in tara, in domeniul muzicii pentru copii, si care i-a promovat cu insistenta pe micii interpreti din Romania. Iar textierul Marian Stere este si el un apropiat al Onestiului, oras in care este foarte indragit.

Cu toate ca Diana Prepelita, Eugen Ungureanu si Marian Stere sunt deja niste nume cunoscute in muzica pentru copii din Romania, cucerirea trofeului TI AMO a fost oarecum surprinzatoare, data fiind valoarea celorlalti interpreti, inclusiv din strainatate.

La categoria de varsta 12 – 14 ani, Diana Prepelita a reusit sa-i intreaca pe Ovidiu Florin Lazar (Oradea – Premiul I), pe Brooke Borg (Malta – Premiul II), pe Yarina Shust (Ucraina – Premiul III) si pe Malin Christin Johansson (Suedia – tot Premiul III). La categoria 9 – 11 ani, cel mai bine s-a prezentat Danica Muscat (Malta – Premiul I), Florina Catalina Bratan (Giurgiu – Premiul II) si gemenele Ana si Maria Jula (Arad – Premiul III). La grupa mica (6 – 8 ani), pe locurile fruntase s-au situat Catarina Atanazio (Portugalia – Premiul I), Ana Maria Grosu (Timisoara – Premiul II), Ana-Maria Bucsa (Botosani – Premiul II) si Gabriela Bugle (Oradea – Premiul III). In afara de aceste premii, organizatorii au mai acordat mentiuni si alte premii speciale, pentru toti concurentii.

Pas inainte la TI AMO

La cea de-a XI-a editie a festivalului TI AMO s-a consemnat un vizibil progres in plan artistic, valoarea festivalului fiind din ce in ce mai mare. Acest lucru a fost remarcat in special de membrii juriului, atat din Romania, cat si din strainatate. “TI AMO a castigat pe toate planurile, evoluand in sens pozitiv – ne-a declarat Titus Andrei, presedintele juriului international. Copiii au fost mai dezinvolti si mai siguri pe ei.

Am auzit piese mai bune ca anul trecut, din punct de vedere componistic. Ce are TI AMO extraordinar este corelatia foarte buna intre muzica si textele pentru copii. TI AMO straluceste prin sunetul copilariei, prin bucuria lor de a comunica, prin totala libertate de exprimare”.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*