Liniste, Primaria doarme!

asfaltare cu dare de mita la bacu
Rezultatul unei licitatii organizate de Primaria Bacau a fost viciat de o ilegalitate comisa de un liberal. Primarul Stavarache nu are de gand sa faca nimic pentru a repara lucrurile.

„Nu am sesizat niciodata organele in drept in legatura cu vreo firma care a lucrat cu Primaria. Si nici n-am s-o fac!”, aceasta este declaratia primarului municipiului Bacau, Romeo Stavarache.

Nu este o afirmatie din campania electorala si nici o incurajare la adresa oamenilor de afaceri locali. Este reactia „primului bacauan” in fata unui fals dovedit, fals cu ajutorul caruia unul dintre colegii sai de partid liberal (Petrisor Botezatu, patron din umbra al firmei Comnef) a castigat aproape 10 miliarde de lei adjudecandu-si o licitatie organizata chiar de Primarie.

Chiar daca falsul este evident si din Luna, primarul a spus ca nu va intreprinde nimic pentru anularea lictatiei, considerand ca doar firmele care au pierdut pot solicita acest lucru in instanta, intentand proces firmei Comnef.

Procese pe banii bacauanilor

Ii dam lui Romeo Stavarache doua vesti, amandoua proaste. Prima este ca, intr-adevar, cel putin una dintre firmele perdante va deschide proces, angajand deja o casa de avocatura renumita.

Ce-a de a doua, si mai proasta, este ca nu firma lui Petrisor Botezatu va fi chemata la bara, ci Primaria Bacau. De ce? Pentru ca aceasta institutie a organizat licitatia si a facilitat (prin neatentia comisiei de licitatie, cel putin) iesirea in castigator a unui competitor ilegal.

Asa ca anuntata masura de constituire a unei comisii care sa verifice de-acum inainte legalitatea documentelor depuse de firmele participante la licitatiile Primariei este o frectie la piciorul de lemn al mesei din ce in ce mai subrede pe care se scrie istoria contemporana a Bacaului.

Iar daca Primaria va pierde procesele cu firmele nedreptatite, cine va plati daunele cerute in instanta? Noi, bacauanii de rand, bineinteles!

Stavarache: „Lucrez cu 90 % din firmele cu care lucra Sechelariu”

Primaria condusa de Romeo Stavarache lucreaza cu 90 la suta dintre „mafiotii” lui Sechelariu, adica oamenii de afaceri care au primit comenzi pe bani publici inainte de iulie 2004. Nu este o speculatie de presa, este marturisirea actualului primar al municipiului.

Din pacate pentru domnia sa, pe langa alte „defecte”, ziaristii au o tinere de minte ingrozitoare. Iata cateva dintre afirmatiile candidatului la Primarie Stavarache Romeo: „Voi scoate din Primarie grupurile de interese care graviteaza in jurul actualei administratii.” „Trebuie sa dispara firmele-prietene, cele care primesc comenzi cu nemiluita platite din banul public.” „Bugetul local nu trebuie sa mai suporte clientela politica.”

Pai, daca firmele cu care a lucrat administratia Sechelariu erau alese „pe spranceana”, de ce mai sunt acceptate si in zilele noastre? Si a mai spus ceva domnul Stavarache: „Voi reda Bacaul bacauanilor”. Si se tine de cuvant, primii pe lista sunt bacauanii Petrisor Botezatu, Silvestru Dogaru…

Nelu BROSTEANU

Comentarii

  1. hahaha, e o comedie toata piesa asta.
    „VOI REDA BACAUL BCAOANILOR” de aici i se trage nasu lung care-l are (PINOCHIO), este un adevarat politician.
    acuma sa fim lucizi, daca spunea adevarul cine dracul mai alegea, e un numar de ras pinguinu nostru.
    cum sa-l dee pe botezatu in judecata, daca se apuca si botezatu sa verse tot ce are in stomac poate sa-si faca pinguinu rucsacu si sa se retraga la polu nord.
    deci sa nu uitam, sa treci cu vederea este tot o complicitate in fapta sau mai bine zis favorizarea unei infractiuni. no asta o sa le invete in fata instantei.
    eu vand mai departe gorgoaze in piata centrala si privesc situatia de la distanta.

  2. thunder a zis:

    daca intr-adevar se va ajunge la proces, (ceea ce nu cred ca mai nou toti care au de gand sa faca pasul asta sunt persecutati atat de primarie cat si de corpurile pe care le are in subordine gen Politia Primariei)vor cadea mai multe capete dar din pacate a unor functionari din primarie pentru neatentie, orice se va face nu vor cadea adevaratii vinovati.

  3. ADUCATORUL_AMINTE a zis:

    “Nu am sesizat niciodata organele in drept in legatura cu vreo firma care a lucrat cu Primaria. Si nici n-am s-o fac!” …. HAHAHAHAHAH!!!!
    Da’ cine a chemat curtea de conturi la inceput de mandat? Cine a zis ca are istieria goale si reclama asta peste tot?

  4. thunder a zis:

    aducator_aminte :)) bah esti o gluma de om.dar tu chiar nu gandesti?avea o scuza ca vai doamne nu are bani sa faca dar de furat mereu gaseste nu?am o intrebare pentru tine: daca castiga seche el de unde gasea bani ca nu poti spune ca dadea vina pe vechiul primar =)) ?
    Bai ca sa nu ma iau de tine ca tu nu ai nici o vina ca esti prost, asta(ma refer la pinguin) abia reuseste sa isi conduca firma/firmele dar sa mai conduca un oras?dar nu gandesti ca e prea mult pentru tine nu?

  5. tzopescu a zis:

    da’ e ciudat ca pinguinu’ desi are firma de curatatorie ecologica nu reuseste sa isi curete bine urmele bisnitelor pe bani publici facute prin primarie. o fi daltonist? ca banii verzi pentru licitatiile portocalii se cam vad din luna… thunder lasa-l pe aducatoru’ aminte in pace ca saracu’ tot de pinguin s-a luat deci per ansamblu e cam in acelasi asentiment cu noi…adik maoritatea bacauanilor. fii si tu indurator ca dau un suc 😀

  6. thunder a zis:

    bine astept sucul 🙂

  7. bai aducator aminte, da lucrezi la pinguin?! as propune administratorului sa interzica postarea de comentarii de la neamurile pinguinului.

  8. thunder a zis:

    se vede ca nu numai eu am avut impresia ca „aducator aminte” a luat apararea pinguinului.apropo pinguinul e o pasare asta nu face gripa aviara sa trebuiasca sacrificat? =))
    Merci de sustinere „clas” chiar daca nu asta a fost intentia ta

Adauga un comentariu

*