Deputatul Palar isi impinge cumnatul in scaunul de director al Spitalului Judetean

Dr. Leonard RosuDr. Leonard Rosu (foto) si-a depus vineri, in fata Consiliului de Administratie, demisia de onoare din functia de director general al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Locul sau ar putea fi ocupat de cumnatul deputatului Palar, Ciprian Olinic sau chiar de Mihaela Popescu, actualul director al Directiei de Sanatate Publica si sotia consilierului local PD, Adrian Popescu.

Fiind in incompatibilitate intre functia de conducere si cea de medic, dr. Leonard Rosu a ales profesia. Timp de cinci ani, el a ocupat scaunul de director in urma unui concus sustinut la Ministerul Sanatatii. Un post vanat de mai multi ani, in care presiunile politice s-au intensificat odata cu instalarea noii guvernari.

Presiuni politice

„Am simtit in permanenta aceasta presiune in ultima perioad de mandat, ne spunea dr. Rosu, in urma cu doua luni. Mereu am fost ca o interfata intre nemultumirile populatiei, ale colegilor care nu au cu ce sa lucreze si factorii politici. Greu a fost de la inceput, pentru ca am preluat un spital cu datorii mari, care nu avea un sistem de incalzire termica, in care infrastructura era la pamant. Iar ca director trebuie sa raspunzi pentru tot. Am simtit insa o adversiune foarte mare in timpul actualei guvernari politice.

Chiar prefectul Gabriel Berca a declarat la un moment dat ca vrea schimbarea mea pentru ca sunt invechit, fara a intelege ca acest scaun de director de spital nu este politic. Ministrul Sanatatii a vrut neaparat sa schimbe directorii de spitale, mai ales pe cei instalati in functie in perioada PSD, pentru ca a fost o zona pe care nu o putea controla. Cum poti fi director de spital daca nu lucrezi la patul bolnavului?”

Tentatii

Desi a fost tentat de multe ori sa cedeze, sa demisioneze, nu a facut-o, chiar daca nervii au fost in nenumarate randuri intinsi si consumati la maximum. Si asta doar pentru ca a vrut sa ajute si sa faca ceva pentru Sanatatea bacauana. Cuvantul demisie mereu l-a facut sa rada. „Demisia? Niciodata. Am pornit la acest drum, pe care mi l-am asumat dintotdeauna, si nu am sa cedez decat atunci cand mi-o va cere legea. Sub nicio forma nu voi pleca fruntea in fata presiunilor politice”.

A ales profesia

Acum, a venit legea. Dr. Rosu a trebuit sa aleaga: managementul sau profesia. Si a ales. In fata colegilor, a ales profesia, spre admiratia tuturor. „Doctorul Rosu a dovedit ca are verticalitate, in fata unor momente deosebite prin care trece Sanatatea. Cat a fost director, a demonstrat ca spitalul este pentru el o a doua casa. Nu exista sectie in spital unde sa nu se simta amprenta lui.

A ajutat, ne-a inteles, a stat drept in fata oricarei furtuni, a facut tot ce i-a stat in putere pentru a misca ceva in sistem. Si a reusit. De aceea toata admiratia si felicitarile noastre” a tinut sa precizeze dr. Vasile Palade, medicul sef al sectiei de chirurgie, alaturi de toti colegii prezenti la ultimul raport de garda la care dr. Rosu a participat in calitate de director de spital.

Ce va urma?

Postul de director al Spitalului Judetean a ramas acum vacant. Interimatul va fi asigurat de actualul director administrativ, Teofil Rosu. Cine va urma? Cartile s-au impartit, vanatoarea a inceput, ruleta se invarte. Cel mai vehiculat nume este cel al medicului chirurg Ciprian Olinic, nimeni altul decat cumnatul deputatului PNL, Ionel Palar. Insa nu este exclus nici numele dr. Mihaela Popescu, actualul director al Directiei de Sanatate Publica si sotia consilierului local PD, Adrian Popescu.

Roxana NEAGU

Comentarii

  1. rock60_70 a zis:

    Daca Rosu era asa un manager performant de ce nu a continuat?Nu cumva datorita faptului ca a fost director multumita faptului ca e protejatul tatucului Hrebenciuc?Cit este de performant managementul o poate constata orice pacient care intra in spital din momentul in care duhoarea ii ajunge la nas.Cit despre Palade-comentariile sint de prisos-Cintarea Romaniei-faza judeteana.JENANT

  2. Iar ii plingeti de mila… Saracu Rosu! Patetic. Cit despre „amprenta”… s-a simtit si in bugetul spitalului. Poate ar trebui sa faceti un reportaj despre conditiile din spital. Despre carnea fara facturi si licitatiile trucate pt. diverse bunuri.

Adauga un comentariu

*