Competiţiile şcolare, întrerupte în judeţele afectate de gripa aviară

Toate competiţiile şi concursurile şcolare programate să se desfăşoare în această perioadă vor fi anulate până când autorităţile locale vor declara închise toate focarele de infecţie cu gripă aviară depistate până acum în judeţ.

Măsura a fost instituită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării care a trimis o circulară în acest sens inspectoratelor şcolare din judeţele Braşov, Covasna, Buzău, Bacău şi Vrancea care au fost afectate de gripa aviară.

Se precizează în respectiva circulară că toate cadrele didactice, elevii şi părinţii acestora trebuie să fie informaţi cu privire la modalităţile de transmitere a virusului aviar, precum şi măsurile care trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Inspectorul ÅŸcolar general al judeÅ£ului Bacău Radu Ababei spune că a mers, în aceste zile, la ÅŸcolile din comunele intrate în carantină pentru a verifica dacă au fost luate toate măsurile necesare pentru protecÅ£ia elevilor. „Nu am întâlnit probleme deosebite.

La intrarea în fiecare unitate de învăţământ au fost puse preÅŸuri impregnate cu cloramină, iar copiii ÅŸtiau, deja, cum trebuie să se protejeze pentru a nu intra în contact cu orice sursă de răspândire a virusului”, ne-a declarat Radu Ababei.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*