Gripa aviara da peste cap judetul

Gripa aviara da peste cap judetul
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis în ieri după amiază începerea eutanasierii păsărilor din cele patru localităţi din judeţ unde a fost detectată prezenţa virusului grupei aviare. Este vorba de satele Cotumba si Beleghet din comuna Agăş precum şi de localităţile Palanca şi Măgireşti din comunele cu acelaşi nume unde medicii veterinari au stabilit că păsările decedate în ultimele zile ar fi putut fi determinat de gripa aviară.

Prefectul judeÅ£ului Bacău Gabriel Berca a declarat că toate păsările din aceste localităţi vor incinerate. „Vom începe cu cele din satul Cotumba, urmând ca apoi să fie arse ÅŸi cele din Beleghet, Palanca ÅŸi MăgireÅŸti. ÃŽntâi vor fi arse păsările din gospodăriile unde s-au înregistrat decesele, iar apoi, cum vom primi rezultatul virusologic, vom extinde acÅ£iunea ÅŸi la celelalte păsări din sat”, a mai adăugat prefectul Gabriel Berca.

ÃŽn urma inventarului, în cele patru localităţi trebuie sacrificate aproape 8.000 de păsări. „La Cotumba sunt 1.253 de păsări, la Beleghet – 974, la Palanca – 1.372 ÅŸi 4.033 la MăgireÅŸti”, spune Vasile Zaharia, directorul DirecÅ£iei Sanitar – Veterinare (DSV) Bacău.

Păsările din aceste localităţi vor fi evaluate în funcţie de specie, număr şi greutate, în vederea acordării ulterioare de despăgubiri.

Amos NEWS

Comentarii

  1. mihai farcas a zis:

    ce intelege autorul articolului sau redactorul care a propus titlul prin a da peste cap tot judetul?

Adauga un comentariu

*