Compartiment de pneumoftiziologie la Onesti

Compartiment de pneumoftiziologie la OnestiConducerea Spitalului Onesti a facut mai multe demersuri in vederea infiintarii unui nou compartiment, de pneumo-ftiziologie, care urmeaza sa functioneze in pavilionul pentru boli contagioase.

„Avem aparatura si logistica, avem aprobarea Ministerului Sanatatii, dar nu avem fonduri pentru amenajarea spatiului – a explicat doctorul Gheorghe Ciobanu, membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Onesti. Lucrarile ar costa cam 4 miliarde de lei vechi, dar pentru inceput ar fi nevoie de vreo doua miliarde. Acest compartiment este foarte important, dat fiind faptul ca morbiditatea prin TBC a crescut in ultimii ani”.

In vederea finantarii lucrarilor, Spitalul Onesti a cerut sprijin de la Consiliul Local, insa deocamdata nu exista bani disponibili. “Sunt niste bani prevazuti pentru spital, dar ramane de analizat daca sumele pot fi destinate amenajarii noului compartiment”, a precizat primarul Emil Lemnaru. Reprezentantii Spitalului Onesti se tem ca vor pierde aprobarea ministerului, in cazul in care noul compartiment nu va fi gata in timp util.

Insa in cadrul spitalului mai exista si alte sectii si compartimente, cum ar fi cele de Hemodializa, Urologie-Nefrologie, Boli de Nutritie si Diabet, care au fost aprobate mai demult, dar care nu au inceput sa functioneze, tocmai datorita lipsei posibilitatilor financiare. In ultimul an de zile, din bugetul local s-au cheltuit peste 10 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea Spitalului Municipal Onesti, programul de modernizare fiind aprobat inca de acum doi ani.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*