Monica, victima a interlopilor bacauani?

Monica, victima a interlopilor bacauani?Am ezitat foarte mult sa publicam acest articol. Acum doi ani, am primit, prin e-mail, un material semnat de un tanar din Bacau, Marius P. Acesta si-a publicat chiar si adresa de e – mail. Materialul fusese expediat mai multor ziare din Bacau si Iasi. Purta data de 3 martie 2004.

Pentru ca Marius P. ne avertizase despre cvasi-anonimatul sau, n-am dat curs dorintei sale de a publica scrisoarea. Acum, cand am aflat de fapt cine era personajul principal al povestirii relatate de Marius, si mai ales cand am vazut ce amploare i s-a dat unei idile dintr-o fata de liceu si un „tanar” trecut de jumatate de secol, m-am gandit ca n-ar fi rau sa afle si cititorii nostri o poveste care pare a fi adevarata si in care este „implicata” si o liceana din orasul lui Bacovia.

Si mai ales prin ce a trecut pana a ajunge unde a ajuns. Pentru a evita orice speculatii si orice eventuale neplaceri, vom da numai initialele personajelor. In fond, este vorba despre o poveste de dragoste a unor tineri, unul dintre ei suferind o profunda dezamnagire. Si nu in ultimul rand despre pericolul care pandeste la fiecare pas generatia actuala.

D. MINDIRIGIU

„Ma numesc Marius P., locuiesc in Bacau, si doresc sa va aduc la cunostinta o serie de fapte care, tangential, m-au afectat personal, principala victima fiind insa o tanara, minora, in legatura cu care (inca) nutresc o afectiune aparte…

In urma cu aproape un an am cunoscut-o pe G. M., (ce locuia la blocul…de pe strada A. P.). M-au atras la ea farmecul, naturaletea si pofta de viata ce razbatea din orice vorba sau gest. Brusc, M. a rupt relatiile cu mediul de prieteni, in care ii puteam fi aproape, ocupata fiind cu noul post de secretara a d-lui Dinu D., patron al unei firme dintr-un apartament situat undeva pe strada Iosif Cocea.

Intamplator, prin septembrie -octombrie 2003, am intalnit-o pe strada. Mi-a marturisit ca se va muta in Capitala, unde Dinu D. i-a aranjat un interviu la Agentia de modeling ELITE. Am incercat, la cateva saptamani dupa aceea, sa aflu daca drumul i-a fost incununat de succes si am sunat la ea acasa, tatal raspunzandu-mi ca M. a disparut undeva, in Bucuresti, ca va pleca sa reclame la IGP, aratandu-se destul de nehotarat, dar deloc alarmat in ceea ce priveste posibilitatea regasirii.

Incet, incet, am inceput sa ma interesez, timid, la prietenele ei despre soarta acesteia, afland intr-un tarziu ca, de fapt, nu a fugit de-acasa, ci a tinut neaparat sa dispasra din Bacau… ”

Exodul spre Bucuresti, vazut ca o salvare

„Si-a contactat parintii, care au vizitat-o undeva langa Bucuresti si le-a explicat totul. Ce?…Ca a gasit in aceasta disparitie un refugiu din fata insistentelor si chiar amenintarilor lui Dinu D., patronul pentru care lucra, serviciul constand in bine-dispunerea unor persoane dubioase, in fapt un stagiu pregatitor in tainele prostituitiei.

Succesiv, obligata de Dinu, a parcurs primele etape ale uceniciei, de la postura de insotitoare a acestuia ori a oamenilor sai la vizionarea, pentru „inspiratie”, a unor secvente petrecute in camerele de hotel in care altele „munceau”, pana la insistentele si chiar amenintarile de a „pune osul la treaba”, carora le-ar fi cedat intr-un tarziu partenera ei de calatorii, Alina L., din Tg. Ocna…”

In continuare, Marius face referiri la activitatea lui Dinu D., care facea parte din Liga pentru Apararea Drepturilor Omului” si ca, sub obladuirea calitatii de membru al LADO, s-a pus in slujba salvarii celor din lumea interlopa bacauana. In acest scop, el a gasit si un „Avocat al Diavolului”.

„Mi-a fost de-ajuns sa aflu ca numele de A. C. este asociat cu scoaterea din maneca, contra cost, a unor martori mincinosi, precum T. B., V. B., ori L. L., pentru care este recompensat peste pretentiile sale cu farmecele personale poate chiar a prietenii mele…G. M. se intereseaza des de sora ei mai mica, R., intrata intr-un anturaj de tinere, Andreea, Dana si altele ca ele, care par sa fi cazut in mrejele lui Dinu D….

Acum, cand toata presa nationala e plina de articole privitoare la traficanti de persoane de tot felul, poate ca veti binevoi sa atrageti atentia copiilor Bacaului asupra pericolului la care se supun, lasandu-se ademenite de perspectiva ademenitoare, la varsta lor, de a fi bagate in seama si de a castiga o suta, doua, un suc sau o cafea”.

3.03. 2004

Comentarii

  1. Toata lumea „de Centru” din Bacau cunoaste acest fenomen inca de pe vremea cand mai functiona restaurantul „Ciao”. Acolo se adunau toti rromii care se ocupa si in prezent, nestingheriti, de povestea asta cu ademenirea si trimiterea la produs. Justitia e corupta in Bacau, de acest caz ar trebui sa se ocupe cineva din afara judetului, poate de la Bucuresti. Se cunosc persoanele implicate in treaba asta, D.D. fiind doar unul din zecile de animale care fac asta.

  2. Nu pot sa imi dau seama cum un om de afaceri ca d-nul Irinel Columbianu a fost varajit de tanara Monica Gabor care face parte din prostituatele romaniei.Nu pot sa cred cum aceasta usuratica minora a putut sa vrajesca si sa prosteasca un om ca d-nul Columbianu care cred ca este uns cu toate alifiile la varstra care o are si este trecut prin toate.AM si eu o ontrebare si vreu un raspuns: Oare d-nul Columbianu cunoaste trecutul actualei lui sotii si cu se simte cand afla ce trecut de strepteoza a avut sotia sa?Oare nu ii este rusine cu ea?

  3. In Romania,si nu numai,singurul mod de a-ti face o cariera, daca esti femeie, consta prin modul de a te „prostitua”.Ceea ce a facut Monica nu spun ca este bine dar apreciez faptul ca s-a retras la timp si asta dovedeste ca are tarie de caracter.Sa stii cind sa te opresti.

Adauga un comentariu

*