Satul Cadarasti din comuna Palanca, revendicat de harghiteni

Satul Cadarasti ar putea trece foarte curand din judetul Bacau in Harghita. Aceasta localitate, situata la marginea comunei, numara in 1977, 204 locuitori, iar acum, in 2006, numarul s-a redus aproape la jumatate, fiind in jur de o suta de suflete.

In sat exista un local pentru scoala, dar aici nu invata nimeni, numarul copiilor de varsta scolara neintrunind norma pentru infiintarea unei clase.

„Aceasta localitate a fost la granita dintre Romania si Imperiul Austro Ungar si toata suprafata este revendicata acum de composesoratele Frumoasa, Barzava si Nicolesti, din judetul Harghita”, spune primarul Adrian Palistan.

Daca vor pierde terenurile, cadarastenii vor trebui sa plece in pribegie sau sa se mute in judetul Harghita.(D. M.)

Comentarii

  1. thunder a zis:

    pai gura mamii lor de unguri imputiti ca la astia nu le pot spune romani ca si ei recunosc ca sunt unguri mai mult decat romani.dar asa ne trebuie daca astia de la putere ii pupa in cur pentru a obtine voturi.in curand dc o tinem in ritmul asta o sa ramanem si fara Transilvania

  2. tzopescu a zis:

    ieri tabara de la valea uzului, azi satul cadarasti…maine ce o sa mai ia oare ungurii de la noi bacauanii. in felul acesta in curand vor ajunge sa ia si orasul ca e a lui badea janosz care a pascut oile pe langa gheraiesti si deci e terenul lor de transhumanta. rusine autoritatilor bacauane dormitande, rusine autoritatilor centralke dormitande, rusine noua ca le permitem ungurilor sa isi bata joc de noi in propria noastra tara!

  3. Andrei B. a zis:

    Draga tzopescu si thunder!
    daca ai avea un teren in comuna invecinata care inainte de reorganizarea administrativa apartinea judetului in care locuiesti, iar dupa aceea altui judet, ce-ai face? Ai lasa-o de pribeliste? Ca doar e in alt judet, las’ sa o foloseasca ei…
    Iar badaranul -ca altfel nu-i pot zice- de D.M (probabil Dan Mindirigiu – ca el e cu dezinformarile astea grosolane) iar scrie aiurea, ca doar n-o veni unguru’ din Harghita sa-si mute terenul in alt judet, iar despre reorganizare teritoriala inca nu este vorba. Oricum acele terenuri inainte de reorganizarea teritoriala nu apartineau de jud. Bacau.
    Cam asta reiese din comentariile voastre nationaliste si antisemite. Si mai vrem sa ajungem in Europa…

  4. Daca sunteti interesati de comuna Palanca puteti intra pe site-ul acesteia comunapalanca.3x.ro 😀

  5. fara Transilvania =Ardeal romanii ati fi in Campia Romana

Adauga un comentariu

*