Marian Iancu va fi arestat

Judecatorii Curtii de Apel au emis un mandat de arestare preventiva pentru 19 zile pe numele omului de afaceri care, alaturi de Ovidiu Tender, este acuzat ca a prejudiciat statul cu 2.700 de miliarde de lei.

Iancu urmeaza sa se predea, in cursul acestei zile la Directia de Cercetãri Penale din cadrul IGPR. Marian Iancu a devenit in ultimul timp unul dintre cei mai mediatizati oameni de afaceri romani.

Scandalurile din ultimii doi ani pe marginea subiectului Rafo Onesti, suspiciunile care planeaza asupra firmelor din grupul VGB, relatiile cu PSD prin care ar fi primit ca favoare stergerea datoriilor catre stat si, mai nou, preluarea clubului de fotbal, Poli Timisoara, au facut din Marin Iancu unul dintre cele mai controversate personaje.

In dosarul Rafo cercetarile asupra lui Marian Iancu au inceput la 20 februarie, procurorii Parchetului general dispunand punerea în miscare a actiunii penale.

Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizatã in care ar fi cooptat si alte persoane pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.

Iancu este acuzat de spalare de bani, initiere si constituire de grup infracþional organizat, complicitate la înselaciune si instigare la abuz în serviciu. Faptele vizeazã activitatea Rafo Onesti si Carom SA, dosar în care „capul de afis” il tine controversatul om de afaceri Ovidiu Tender.

Totodatã, procurorii verificã traseul banilor obtinuþi de Marian Iancu, prin operatiuni ilicite, anchetatorii avand indicii ca sumele ar fi fost folosite pentru plata antrenorilor de la echipa de fotbal Poli Timisoara pe care o patroneaza.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*