Gripa aviară pătrunde şi în judeţul Bacău

Gripa aviara patrunde si in judetul BacauMedicii veterinari sunt pregătiţi să intervină în trei comune din judeţul Bacău pentru a eutanasia păsările din toate gospodăriile. Probe provenite de la câteva gospodării din Măgireşti, Agăş şi Palanca, unde au fost descoperite păsări suspecte de a fi infectate cu virusul gripei aviare, au fost trimise la Bucureşti pentru analize.

În comuna Bogdăneşti o familie a cumpărat, în urmă cu câteva zile, 1250 de pui de carne la societatea Pati Prod SRL, din Codlea, pe care i-a vândut, mai apoi, în toată Valea Muntelui.

La Palanca, Riţa Roşu a primit, în urmă cu câteva zile, 50 de păsări vii de la ginerele său, care le cumpărase de la societatea din Codlea unde a fost depistat virusul H5N1.

Gripa aviara patrunde si in judetul Bacau

Aproape opt tone de carne de pasăre au fost confiscate, până acum, de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică de la mai multe magazine alimentare din Bacău, Oneşti şi Târgu Ocna, care şi-au făcut aprovizionarea de la ferme avicole aflate pe lista societăţilor unde virusul gripei aviare a fost confirmat.

Inspectori ai serviciului de sănătate a animalelor din DSV au plecat la graniţele cu judeţele Covasna şi Harghita, inclusiv cu Laboratorul mobil pentru teste rapide. Purtătorul de cuvânt al DSV Bacău, Sorin Ivanciu, spune că verificări similare sunt făcute şi în zonele tranzitate de intermediarii de pui vii, pe la Livezi, Oituz şi spre Adjud.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*