S-a intors capitanul: Stefan Apostol, familia, fotbalul si cipriotii

Stefan ApostolFostul capitan al lui FCM Bacau si adevaratul simbol al echipei s-a intors acasa. Nu definitiv, ci in vacanta, pentru ca in Cipru, campionatul primei divizii a luat sfarsit. Echipa la care a fost transferat, DIGENIS Morphou, a terminat campionatul pe locul a zecelea, din 14 participante, desi anul trecut jucase finala Cupei.

– Fane a jucat aproape toate partidele, lipsind doar atunci cand a fost accidentat. Cum e Fane in Cipru?

„M-am simtit ca un adevarat profesionist. Sunt bucuros ca am terminat campionatul fara sa fim amenintati cu retrogradarea”.

-Da, dar au retrogradat trei echipe, asa ca emotii tot ati avut.

„Nu prea, retrogradatele erau stabilite inca din tur. Ultimele trei aveau cate un punct sau maxim patru, asa ca nu se putea pune problema retrogradarii. Din acest motiv conducerea echipei a pregatit in retur strategia pentru editia viitoare de campionat”.

-Unde ai lasat Bacaul si unde l-ai gasit?

„Imi pare rau de ce se intampla, eu cand am plecat echipa era pe locul cinci cu sapte puncte, acum…”.

-Vezi, daca ai plecat tu, retrogradeaza si echipa.

„Credeti ca daca jucam eu se salva? Altfel sta situatia. Am auzit ca echipa nu este sprijinita de municipalitate. Poate bacauanii ma vor injura, dar asta merita. Este inadmisibil ca la un meci sa vina doar 500 de spectatori. Nu asa se sustine o echipa”.

-La voi, cati spectatori vin la un meci?

„In jur de 5 – 6000, e alta atmosfera, altfel joci”.

-E mai puternic campionatul Ciprului decat al Romaniei?

„N-as spune asta, dar este mai mult profesionalism. Conditiile sunt altele, si materiale si financiare. Federatia achita salariile jucatorilor si asta spune mult. Ce sa va spun mai mult decat faptul ca in Cipru nu exista cuvantul cantonament? Ne adunam cu patru ore inainte de meci, mancam la un restaurant si apoi plecam cu masinile noastre spre stadion. Cand jucam afara, ne deplasam cu autocarul in ziua meciului. Din echipa fac parte si politisti si salariati ai Guvernului”.

-Cati romani joaca in Cipru?

„Daca vine si Dinita, vom fi zece. Acum nu stiu ce vor face fostii mei colegi de la DIGENIS, Domokos si Falub, carora le-au expirat contractele anul acesta. In Cipru joaca Raducan, Falub, Stere, Bogdan Andone, Iordache, Carabas, Bolohan, Domokos, eu, a jucat si Cristi Munteanu un tur de campionat. Nu-l mai punem la socoteala pe Ioan Andone, antrenorul Omoniei”.

-Tu ce faci, continui la DIGENIS?

„Da, mi-am prelungit contractul inca un an. Sunt extrem de multumit de conditiile create. Mi-au da casa si masina, mi-am adus familia cu mine. As vrea sa ne mutam in Larnaca. E mai aproape de mare, e altfel”.

-Echipa e din Morphou si jucati la Nicosia.

„Nu suntem singurii, si Anortosis reprezinta Famagusta si joaca la Larnaca. Salamina, joaca tot la Larnaca. In Famagusta si Morphou sunt turci”.

-Cat stai acasa?

„Pe 12 iunie trebuie sa ma prezint la reluarea pregatirilor. Sper sa avem un campionat mai bun”.

-Ce le doresti bacauanilor, jucatori si spectatori?

„Daca vor mai pleca jucatori, nu vad o revenire in prima divizie prea rapida. Daca nu va fi sprijina de toti factorii de raspundere din judet, FCM Bacau va avea mari probleme. Cat despre spectatori, sa vina cat mai multi la meciuri, sa-si sustina favoritii. Altfel, viitorul este destul de negru. Incolo, imi pare bine ca mi-am revazut prietenii, atati cati mai am si imi astept fostii colegi sa vina sa evolueze in Cipru. Nu vor regreta”.

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*