Puterea din Bacau doarme-n front

In razboiul economic dintre Iasi si Bacau, judetul nostru a mai pierdut o batalie. Guvernul a aprobat alocarea sumei de 30 de milioane de euro pentru construirea centurii ocolitoare a municipiului Iasi.

Ce inseamna acest lucru? Multe avantaje pentru ei. In primul rand, fluidizarea traficului si deschiderea de noi oportunitati in zona municipiului Iasi si, in concluzie, cresterea atractivitatii pentru investitori.

In al doilea rand, cele 30 de milioane se convertesc si in sume platite firmelor si angajatilor din Iasi, ceea ce inseamna plusvaloare atrasa.

In al treilea rand, vom asista la cresterea preturilor terenurilor in perimetre pana acum neperformante.

In tot acest timp, politicenii Aliante DA din Bacau nu misca un deget pentru ca judetul nostru sa primeasca macar tot atat cat si Iasiul. Sau macar sa influenteze Guvernul pentru ca sa nu fim ocoliti de principalele magistrale de transport.

Presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, a propus spre discutie in ultima sedinta o alternativa la Planul de Amenajare a Teritoriului care, in varianta guvernului, prevede o autostrada Vest – Est pe traseul Targu-Mures – Sovata – Bicaz – Piatra Neamt – Roman – Iasi – Sculeni.

Dupa cum se vede, Bacaul este ocolit printr-o solutie fantasmagorica, aceea de a traversa muntii prin Cheile Bicazului, ceea ce presupune o cheltuiala enorma.

Propunerea conducerii CJ este aceea de a se schimba traseul pe varianta Targu Mures – Odorheiul Secuiesc – Miercurea Ciuc – Comanesti – Moinesti – Bacau – Vaslui – Husi – Chisinau.

Dincolo de faptul ca, din punct de vedere al formelor de relief, ar fi mai putin costisitoare aceasta varianta, ramane aspectul pargmatic al problemei. Bacau ar fi pe traseul autostrazii Vest – Est si ar avea multiple avantaje economice.

Din pacate consilierii judeteni au trecut cu impardonabila usurinta peste acest punct, ceea ce da motive de ingrijorare in privinta viitorului judetului Bacau. (N.B.)

Comentarii

  1. Cristina a zis:

    Consultati mai atent site-ul Guvernului si veti vedea ca si Bacaul a primit bani pentru varianta ocolitoare. Incercati la „comunicate de presa”.

  2. thunder a zis:

    poate esti buna sa ne dai direct linkul ca eu nu am gasit.ideea e ca oricum guvernantii bacauani aflati la bucuresti indiferent din ce partid sunt dorm in banca lor si nu au asemenea tentative ca poate ii supara pe sefii mari de la centru si data viitoare nu se vor mai afla pe lista care duce la imbogatire

  3. tzopescu a zis:

    ceea ce de fapt e evident e ca pe acei privilegiati care mananca multa paine si gustoasa pe banii bacauanilor ii doare un pic mai jos de zona lombara de bacau. puterea locala e preocupata sa isi dea la gioale, prin bete in roate puse intre primarie si prefectura pe de o parte si csj pe de alta in loc sa se sprijine reciproc si sa fie atenti cam la ce se intampla in jur. cat despre aceia care au fost desemnati drept parlamentari de bacau sa ne reprezinte in parlament exista o simpla in trebare care se poate pune in ambele sensuri…noi ne intrebam cine sunt acestia iar ei se intreaba ce e bacaul. asta pentru ca unii nu au vazut nici macar prin ilustrate cum arata bacaul, asa ca de ce sa ii doara in cot….banul sa vina ca ei oricum nu vin la munca…nu au pentru ce.

Adauga un comentariu

*