O vizita „istorica”: Badea Romica i-a luat urma lui badea Cartan

Municipiul Bacau a intrat in randul marilor metropole europene iar domnul Romeo Stavarache devine tot mai mult un primar al tuturor bacauanilor, chiar si al celor care nu locuiesc in Bacau. Cel putin asa rezulta din foaia ‘Mesagerul’ a Primariei Bacau, unde este povestita vizita primarului (insotit de prefectul Gabriel Berca si consilierul judetean Silviu Dogaru) la Torino, care a avut loc intre 2 si 5 mai.

Poveste frumoasa, nimic de zis, insa, ca toate povestile, cu un usor aer fantast. Se vorbeste despre o serie de intalniri cu personalitati din politica si administratia provinciei, insa niciun site oficial italian si nicio publicatie din Peninsula nu pomenesc nimic despre acest lucru. Nici macar pe site-ul in limba romana al Primariei Torino nu apare vreo informatie despre vizita primarului Stavarache.

Oricum, cea mai mare „realizare” a lui Romeo Stavarache este, dupa propria-i foaie de popularizare, organizarea Zilelor Bacaului la Torino. Ce frumos va fi: fum de gratare, manele, seminte si iujuri in care se vor da de-a valma romani si italieni! I-am spart cu asemenea manifestare.

Despre demersurile pentru atragerea de investitori aflam tot din ‘Mesagerul’ ca primarul Stavarache „a reusit” sa mai aduca in Bacau un hypermarket. Bravos, ca sa mai scoata si altii niste bani din buzunarele bacauanilor.

De fapt, afacerea este simpla: romanii muncesc in Italia si trimit bani acasa, cei de acasa ii cheltuiesc in hypermarketul italian, iar banii se intorc de unde au plecat. Buna afacere!
Daniela MORAR

Comentarii

  1. thunder a zis:

    ca a fost sau nu in itaia problema lui,ca a atras sau nu noi investitii nu o cred ca e prea prost sa discute despre asa ceva.problema mea este ca a fost votat (nu mai zic de ce fel de oameni) ca primar pentru orasul bacau, dar se pare ca el nu considera asta dat fiind ca nu il gasesti niciodata in oras , ba e la Bucuresti acolo unde sta din 7 zile/saptamana cel putin 4 iar restul de 3 e plecat in strainatate.Eu consider ca o data ce esti ales ca primar al unui oras marea majoritate a timpului ti-o petreci in acel oras incercand sa ii rezolvi problemele existente cel putin, dar din pacate stiu ca cer prea multe de la „domn primar”

  2. tzopescu a zis:

    eh…voiaje…calatorii…lobby de fapt inexistent pentru bacau cu toate ca asa cum a spus si thunder mai mult e prin bucuresti deci ar trebui sa stie macar tot ce sa planuieste acolo si sa actioneze pentru bacau, macar cum face nenea boc pentru cluj. da’ de unde …ti-ai gasit. o fi la altfel de intalniri pe acolo ca vad ca e in plop cu tot ceea ce tine sa nu mai tine de bacau(vezi autostrazi si alte obiective de infrastructura si nu numai care tine de guvern culmea condus de pnl partidul pe care il conduce la bacau primaru’)
    Aduce hipermarket…foarte bine..se intoprc banii in italia dar macar isi satisfac necesitatile romanii cu ei…problema e…unde il face c a se tot plange de lipsa de terenuri din bacau cand vine vorba si de alte hipermarketuri sau alte obiective de investitii ce necesita terenuri destul de mari. cat despre zilele bacaului la torino sa fim seriosi…o sa cante ansamblul busuiocu’ din bacau la torino? nu o sa aiba bani sa ii trimita ca face economie…nici la bacau nu sa mai fac zilele bacaului ca o sarbatoare a bacaului ci ca un balci prafuit si inghesuit cu menestreli de duzica care se chinuie sa faca un playback jalnic.

Adauga un comentariu

*