Bursa romilor

Pentru ca piata muncii o cere, Agentia de Somaj va organiza o bursa a locurilor de munca si pentru rromii din intreg judetul.

Peroanele de etnie rroma sunt asteptate in data de 9 iunie, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau unde va fi organizata cea de a patra editie a „Bursei locurilor de munca” destinata acestei categorii de persoane. Pe langa oferta de munca a agentilor economici, participantii vor beneficia si de servicii de mediere si consiliere in vederea angajari.

„Ne bazam foarte mult pe sprijinul reprezentantilor acestei comunitati, respectiv asociatiile Ovidiu Rom si Romstar, Biroul Judetean pentru rromi din cadrul Prefecturii, precum si al fundatiilor care se ocupa cu integrarea socio-profesionala a acestor persoane, ne-a declarat Octavian }icau, sef serviciu programe de ocupare din cadrul AJOFM. Partenerii nostrii au un rol foarte important in derularea acestei actiuni, pentru ca ei sunt cei care, avandu-i in evidente, pot si trebuie sa ii indrume pe rromi catre serviciile oferite de Agentie”.

Medierea actiunii se va face in toate punctele de lucru ale AJOFM. Acolo unde se impune, persoanele de etnie rroma vor beneficia si de cursuri de calificare/recalificare oferite de AJOFM, prin Centrul de Formare Profesionala, cu conditia insa de a se angaja ulterior. Participarea la bursa este gratuita atat pentru rromi, cat si pentru agentii economici.

Locurile de munca ramase vacante dupa incheierea actiunii vor fi transmise ulterior Partidei Rromilor, primariilor si organizatiilor care reprezinta aceasta etnie, pentru a fi mediate in continuare pana la ocuparea lor. In prezent, circa 11.000 de persoane din judet s-au declarat la ultimul recensamant ca fiind de etnie rroma.
Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*