59 de copii cu rujeola

Rujeola a facut ravagii in judet. De la inceputul anului, medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau au depistat mai multe focare de rujeola la nivelul judetetului si au identificat 76 de suspecti.

„Au fost focare de rujeola in Gura Vaii, intr-o comunitate de rromi, unde au fost descoperite sase suspiciuni, dar si de un focar in Darmanesti – Valea Uzului, ne-a declarat dr. Marin Bustuc, director adjunct DSP. Pe total, au fost depistate 76 de suspiciuni de rujeola, la nivelul intregului judet, iar 59 dintre ele au fost si confirmate”.

Pentru prevenirea extinderii bolii, cu ajutorul mediatorilor comunitari, medicii au administrat vaccinul antirujeolic populatiei din zona, fara a se tine cont de antecedentele de vaccinare. Au fost vaccinati copiii de 15 luni pana la 7 ani, scolarii de 8-14 ani si adolescentii de peste 14 ani. In total, s-a administrat vaccin antirujeolic unui numar de 772 de persoane care au intrat in contact cu cei bolnavi.

„Au fost exceptati de la vaccinare doar copiii imunizati in campania derulata prin DSP din acest an”, a mai precizat dr. Bustuc. Cea mai buna imunizare a organismului insa este cea naturala: odata contactata boala, esti imunizat pe viata.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*