Cum sa-ti cresti profitul cu 2000 la suta prin afaceri cu Primaria

asfaltari in bacauConsilierul Petrisor Botezatu, membru al PNL, si-a anuntat ieri demisia din cadrul Consiliului Local Bacau. Petrisor Botezatu spune ca se afla intr-o incompatibilitate morala. Firma la care este actionar socrul sau deruleaza un contract in valoare de 10 miliarde cu primaria Bacau pentru asfaltarea strazilor.

„Daca in presa mi s-a sugerat ca ar fi probleme morale, legate nu de o incompatibilitate legala, pentru ca nu exista, ci de una morala, am hotarit sa las pe altcineva care vrea sa faca politica. Am simtit si eu ca ar fi ceva probleme si, pentru a evita aceste aspecte, as vrea sa ies din competitia politica pentru a participa la un joc concurential in domeniul afacerilor”, si-a motivat decizia Petrica Botezatu.

„Sint primul consilier care isi da demisia din functie si ii invit si pe cei care fac si politica, si afaceri, sa faca la fel. Ar fi bine ca toata lumea sa aleaga intre politica si afaceri”, a mai spus Petrica Botezatu.

Botezatu a recunoscut ca lucrurile ar fi stat cu totul altfel, daca ar fi fost numit in functia de viceprimar.

Membru al Partidului National Liberal din ianuarie 1992, Botezatu a lasat sa se inteleaga ca nu este exclus sa renunte si la aceasta calitate.

„E un subiect de reflexie. Daca nu mai regasesc in politica acestui partid ideile care m-au calauzit pâna acum in viata nu exclud si aceasta varianta“, a comentat Botezatu

Presedintele PNL Bacau, Romeo Stavarache, nu a parut prea afectat de decizia colegului sau.

Firma a inflorit dupa alegerile din 2004

Societatea COMNEF detinuta initial de Botezatu, a fost trecuta pe numele socrului sau si a castigat, recent, un nou contract cu municipalitatea bacauana pentru asfaltatul strazilor din oras dupa ce in ultimii ani a devenit abonata la contractele cu Primaria.

Mai mult, daca nu ar fi fost factorul politic, firma ar fi dat faliment de mult.

Conform datelor Ministerului de Finante, Comnef si-a schimbat de mai multe ori profilul de activitate in ultimii ani iar cifra de afaceri si profitul au fost nesemnificative pana la derularea contractelor cu Primaria Bacau.

Astfel, in 1999, firma avea ca obiect de activitate reciclarea deseurilor si a resturilor metalice reciclabile. A incheiat anul cu o cifra de afaceri de 2,1 miliarde si a obtinut un profit net de 9,7 milioane de lei vechi.

In 2000, numarul de salariati creste la 12, cifra de afaceri creste cu 600 de milioane iar profitul net ajunge la 28 de milioane de li vechi.

In 2001, obiectul de activitate se schimba in „alte transporturi terestre” (codificare CAEN) si termina anul cu o cifra de afaceri de 5,8 miliarde si un profit net de 23,5 milioane de lei vechi.

In 2002 obiectul de activitate se schimba din nou in „constructii de cai de comunicatii terestre”, are 14 salariati, o cifra de afaceri de 10,5 miliarde si un profit net de 265 de milioane de lei vechi.

Surpriza vine in anul 2004, cand patronul firmei devine consilier local. Obiectul de activitate este schimbat din nou in „constructia de autostrazi, drumuri si aerodroame” (CAEN) iar cifra de afaceri explodeaza de la 16,3 miliarde (2003) la 43,8 miliarde in timp ce profitul net ajunge de la 297 milioane (2003) la 6,9 miliarde (2004).

Comentarii

  1. asta e un fel de „cioara e parca alba ;)”, lasa ca vine iara la Consilu ca i se termina contractul. Daca are probleme cu conflictul moral ar fi trebuit sa-si dee demisia inainte de a se scrie ceva in presa.Da saracu de el si-a dat seama numai dupa ce a citit ziarul,, no, macar e bine daca citeste …
    Cred ca ar mai trebui sa mai faca un pas sa fie si credibil, din cauza conflictului moral sa returneze contractul si sa se faca o nou licitatie, da cine stie, doar prieteni nu dorm.
    Aici se poatriveste bine bancu:
    -Două capete de balaur vorbesc despre al treilea: – Tu ÅŸtii că ăla ia muie? – Bine că nu se fute în cur…
    Ce am avut si ce am ales :))

  2. thunder a zis:

    bai gogu dar ce crezi ca dc spunea ca a crescut profitul de 23,23 ori crezi ca nu erau implicatiile la fel?Sunt ziaristi e in natura meseriei lor sa exagereze in titluri dar dat fiind ca ti a dat cifrele exacte poti calcula si tu asta dc stii.Ca a crescut profitul de la 297 mil la 6,9 miliarde trebuie sa ne bucure ca avem o firma care se descurca in aceasta jungla economica, pacat ca fiecare stim cum a ajuns la aceasta crestere si avem motive sa plangem ca doar datorita cetatenilor au putut face asa ceva ca ei i-au ales in functii de conducere a municipiului (de la primar pana la consilier local)si astfel le-am permis sa faca ce vor cu banii proveniti de la taxele platite de noi

  3. thunder a zis:

    am uitat sa iti mai spun mai gogu dc ai fi citit titlul cu atentie si ai fi calculat si tu dar cred ca nu ai cele 4 clase de care spuneai ai fi vazut ca iese 2323%,.dc nu stii formula de calcul scrie mi si ti o trimit eu =))

  4. In 2003 a avut profit 300 de milioane. In 2004, firma a obtinut un
    profit de 7 miliarde. Explicatia cresterii profitului de 2000 de ori este
    simpla…. – ziceti voi

    eu zic sa nu sariti in primul rand peste clasele primare, unde va
    invata adunarea si impartirea, si abia apoi sa va apucati de jurnalism

  5. Gogu are dreptate, dintr-o regretabila eroare in loc de 2000 la suta a aparut de 2000 de ori, ceea ce e diferit. S-a facut corectura. Cum spune si thunder, nu asta este, insa, fondul problemei.

  6. mai va-ti agatat de niste cifre si nu de esential :O, nasol. Cititi articolul so comentatil, nu stricati butoanele de la calculator degeaba, butonati esentialul ca aici e vorba de manarie la licitati/ de grupuri de interese/ si chiar insetaciune. Deci avem iara acceasi situati ca pe timpul lui Sechelariu, doar ca pe atunci nu si-a dat niemeni demisia. Deci politica noastra pute mai departe numai ca ne-a inchis o nara :))

  7. thunder a zis:

    poate sa inchida si doua nari ca pute mai departe si te ustura ochii =))

  8. thunder a zis:

    apropo te salut manu :d

  9. te salut si eu thunder 😉

  10. tzopescu a zis:

    pai asta e inca un exemplu elocvent ca la alegeri s-a schimbat doar primarul si echipa de lingai si profitori dar obiceiurile au ramas aceleasi daca nu s-au si amplificat, pentru ca ia te uita ce mai aparu prin ziare….cica fima lu’ nenica botezatu’ a mai si falsificat acte pentru a-si mari cifra de afaceri in halu’ asta. deci care e concluzia?…ca seche mai are de invatat cum sa fure de la noii ciocoi bacauani

  11. thunder a zis:

    se pare ca pe langa astia el e mic copil

  12. Se poarta in ziua de astazi,este la moda sa faci afaceri cu primaria Bacau ,firma fiind pe numele unor rubedenii si ei mari consilieri locali sau judeteni „liciteaza” in final castigand una din firmele lor.
    Ziarele au descoperit firmele respective,au publicat articole dar nimeni nu sa sesizat.Nu se vrea sa se afle adevarata fata a alesilor bacaului si se va continua tot mandatul pentru a produce pentru campania din 2008.Licitatiile sunt trucate ,se” ajuta” firmele ,in final castigand firma finei sau a socrului ca „asa-i in tenis”cum spunea distinsul si regretatul TOMA CARAGIU.

Adauga un comentariu

*