Salariaţii de la HIT Hemeiuş nu şi-au luat salariile de două luni

Parcul Industrial Hemeiuş trece, în această perioadă, printr-o criză financiară fără precedent. Angajaţii de aici nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar unitatea nu a mai primit susţinere nici de la Consiliul Judeţean (CJ) Bacău.

Adrian Iordache, directorul HIT Hemeiuş spune că numai pentru plata salariilor ar fi necesare 150 de milioane de lei. Problema salariaţilor de la Parcul Industrial Hemeiuş este însă la mâna consilierilor judeţeni. CJ Bacău este principalul finanţator al acestui obiectiv şi nu a mai alocat bani pentru cheltuielile unităţii. Asta pentru că şedinţa extraordinară de Consiliul Judeţean, din data de 2 mai a fost boicotată de aleşii judeţeni ai Alianţei D.A.

„Pentru ca oamenii să îşi primească lefurile trebuie ca în ÅŸedinÅ£a de CJ de vineri, 12 mai, să fie aprobată hotărârea de majorare a capitalului social de la HIT”, ne-a declarat DragoÅŸ Benea preÅŸedintele CJ Bacău.

În mapa de şedinţe de astăzi, 12 mai, consilierii judeţeni vor găsi şi proiectul de hotărâre prin care se cere majorarea capitalului social al HIT Hemeiuş cu 170.000 de RON, din care 156.400 Ron sunt contribuţia CJ, iar diferenţa aparţine Consiliului Local Hemeiuş. Dacă aceasta sumă va fi aprobată, care include şi cheltuielile salariale, angajaţii de la HIT îşi vor putea primi lefurile restante.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*