PNL ia in calcul retragerea de la guvernare

ludovic orban ameninta cu retragerea de la guvernareConform Antena 3, liberalii vor pleca de la guvernare dacă actualul cabinet va pica în urma moţiunii de cenzură iar democraţii nu-l vor mai susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru formarea unui nou executiv a declarat liderul liberalilor bucureşteni Ludovic Orban.

Aflat la reuniunea Ligii Aleşilor locali de la Geoagiu Băi, Orban a precizat că Tăriceanu va fi susţinut de liberali şi pentru formarea unui nou Guvern în cazul în care Parlamentul va vota împotriva actualului cabinet. Deşi nu reprezintă poziţia oficială a partidului, afirmaţiile lui Orban au fost întărite, de la Buzău, de un alt liberal, deputatul George Scutaru.

Dacă PD nu va accepta propunerea, PNL va ieşi de la guvernare a precizat liderul liberalilor bucureşteni. PSD şi PRM şi-au anunţat intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Tăriceanu pe teme sociale şi economice. Pentru a fi adoptată, moţiunea are nevoie de 40 de voturi ale parlamentarilor puterii. Preşedintele PD Emil Boc a negat că democraţii ar vota alături de opoziţie pentru căderea Guvernului.

Consilierul prezidenÅ£ial Theodor Stolojan a confirmat pentru Mediafax că va pleca în Å£ară ca să se convingă dacă liberalii din teritoriu sunt de acord sau nu cu managementul politic actual din partid. Consilierul prezidenÅ£ial a subliniat, totodată, că nu-ÅŸi propune să răstoarne Guvernul. „Nu-mi propun să fac un puci ÅŸi nici nu sunt ÅŸantajat să intru în activitate”, a precizat consilierul prezidenÅ£ial.

OpoziÅ£ia ÅŸi-a nuanÅ£at azi poziÅ£ia vizavi de moÅ£iunea de cenzură împotriva cabinetului Tăriceanu. PreÅŸedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat azi că puterea ar trebui lăsată „să-ÅŸi bea paharul amar” ÅŸi „să-ÅŸi ducă crucea, pînă la capăt”. La rândul său, senatorul PSD George Maior a spus că social democraÅ£ii ar putea renunÅ£a la moÅ£iune dacă raportul de Å£ară de marÅ£i va fi unul nefavorabil.

Crin Antonescu, liderul Partidului Naţional Liberal, a afirmat în emisiunea Ştirea Zilei, la Antena 3, că „PNL nu a făcut nici o promisiune domnului Stolojan”. Crin Antonescu a specificat că cei ce vor vota moţiunea de cenzură a PSD-ului sunt Mona Muscă, Cristian Boureanu şi Raluca Curcan. Însă, liderul PNL a specificat că moţiunea „nu-i deloc sigură”. „Nu avem o moţiune de cenzură deocamdată. E un proiect al domnului Geoană. Nu toate proiectele lui s-au îndeplinit. Acesta poate rămâne un proiect.”, a declarat Antonescu. Acesta a adăugat „contăm pe ce au declarat partenerii noştrii din Coaliţie.”

Video

Stolojan a început să discute cu liberalii din teritoriu

Theodor Stolojan se va consulta cu filialele PNL din ţară. Consilierul prezidenţial vrea să afle dacă liberalii din teritoriu sunt sau nu de acord cu managementul politic actual din partid.

Theodor Stolojan spune că îl interesează doar ca PNL să devină o adevărată forţă politică ÅŸi nu îşi propune să răstoarne Guvernul sau conducerea PNL, aÅŸa cum s-a vehiculat. „Doresc să discut probleme legate de managementul politic al partidului, să văd dacă oamenii se împacă cu ce există în acest management politic sau nu se împacă. Dacă se împacă bine, dacă nu împacă să vedem cum putem schimba ceva”, a afirmat Stolojan.

Deşi data la care vor începe consultările nu a fost încă stabilită, intenţia lui Theodor Stolojan a provocat discuţii aprinse în PNL, în special în rândul apropiaţilor actualului preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a limitat să-i ureze drum bun lui Stolojan, preşedintele organizaţiei Bucureşti a partidului, Ludovic Orban, îi acuză pe Theodor Stolojan şi Claudiu Săftoiu că au implicat instituţia prezidenţială într-o acţiune neconstituţională. (Realitatea TV)

Adauga un comentariu

*