Direcţiile de Sănătate Publică vor fi desfiinţate

Ministerul Sănătăţii a început să îşi reorganizeze reprezentanţele teritoriale. Ministrul Eugen Nicolăescu, care s-a întâlnit la Cluj cu şefii spitalelor şi cu reprezentanţi ai autorităţilor din Regiunea de Nord-Vest, a prezentat principalele modificări din structura instituţiilor care au atribuţii în domeniul sănătăţii.

Direcţiile de Sănătate Publică vor fi desfiinţate. Locul lor va fi luat de autorităţi publice sanitare de nivel judeţean, care vor avea mai puţine atribuţii. Inspecţiile Sanitare de Stat vor fi reorganizate în Autorităţi Regionale, separate de cele de sănătate publică.

Directorii spitalelor din regiunea de nord-vest vor trebui să înainteze până marţi propuneri de restructurare a unităţilor sanitare pe care le conduc, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta s-a întâlnit la Cluj cu reprezentanţii autorităţilor din cele şase judeţe care fac parte din această regiune.

Eugen Nicolăescu a afirmat că cel mai bun plan pe care l-a primit aparţine Spitalului Judeţean Bihor, care a propus reformarea unităţii pe etape astfel încât până în anul 2008 să devină spital de urgenţă. O serie de secţii ale spitalelor vor trebui restructurare, comasate sau mutate.

Eugen Nicolăescu a reamintit directorilor de spitale că din data de 28 mai, consiliile de administraţie şi comitetele directoare ale spitalelor vor fi dizolvate. Ministrul Sănătăţii a cerut directorilor de spitale să facă propuneri legate de desemnarea unor manageri interimari.

Eugen Nicolăescu a amintit şi de construirea celor opt spitale de urgenţă în regiunile de dezvoltare. El a afirmat că este dificil să găsească proiectanţi pentru aceste unităţi deoarece în România, ultimul spital a fost construit în anul 1974.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*