7 din 10 pentru bacauani

Campionatele nationale individuale de Kata si Kumite au adus aprecieri serioase pentru sportivii clubului Dinamo Bacau.

Aflati la prima participare la o competitie majora organizata de FRAM, luptatorii bacauani au scos nu mai putin de 7 medalii. Organizat sub egida SKDUN, si supervizat de Sensei Colin Putt (Arbitru sef al forului international), concursul disputat in Bucuresti a adunat sub acoperisul Salii Polivalente cei mai valorosi karateka din tara.

Astfel, acesta a fost prilejul perfect pentru clubul Dinamo din Bacau sa intre in lumea buna si sa demonstreze ca reprezinta o forta demna de luat in seama de acum inainte. Intreaga competitie s-a desfasurat intr-o singura zi, dat fiind ca sala a fost ocupata cu finala Cupei Challenge la handbal masculin, castigata de Steaua in fata echipei portugheze Sporting Club Horta. Asadar, seful delegatiei bacauane, sensei Adi Loghin, s-a vazut in situatia bizara de a alerga de la un tatami la altul (5 la numar) pentru a-si vedea sportivii luptand. Si asta ca sa nu mai mentionam ca si el a concurat la sectiunea seniori, ajungind chiar sa dispute finala pentru medalia de bronz pe care a si castigat-o de altfel.

“A fost foarte obositor intr-adevar. Totul s-a disputat intr-o singura zi si a trebuit sa alerg de la o suprafata de lupta de la alta, dar m-am descurcat. M-a ajutat foarte mult si colegul meu Florin Moraru care a avut grija de toti copiii cat am luptat si eu, si am scos-o la capat fara probleme”, a declarat Adrian Loghin.

Patru de aur

Din cei 10 sportivi bacauani care au participat la aceste “nationale”, sapte s-au intors acasa medaliati, patru dintre ei luand chiar aurul. Astfel, Andrei Dima a castigat competitia de Kumite la categoria -43 de kilograme, varsta 12-13 ani, Mario Chiper s-a impus la -39 de kilograme, varsta 14-15 ani, Daiana Comanac a luat aurul categoriei -50 de kilograme, varsta 14-15 ani, iar Paul Ursu si-a batut toti adversarii la -38 de kilograme, varsta 12-13 ani, el incheind pe locul patru si competitia de Kata.

Ceilalti luptatori medaliati sunt Alexandru Moise, care a obtinut argintul categoriei -50 de kilograme, varsta 14-15 ani, Bogdan Pavel, argint la -57 kilograme, varsta 14-15 ani si Adrian Loghin, bronz la seniori +80 de kilograme, cu o mentiune speciala pentru Vlad Grapa, aflat la prima competitie majora, care a incheiat pe locul 4 concursul de Kumite rezervat categoriei -57 de kilograme, varsta 14-15 ani. (Adi E.)

Adauga un comentariu

*