In Palanca, agroturismul ar putea fi la el acasa!

palanca.jpgUna dintre resursele naturale neexploatate din comuna Palanca ar putea fi izvoarele sulfuroase aflate in Punctele Paraul Puturosul (Paraul Sant), Paraul Ciocan si Paraul Ilioaiei. Localnicii mai in varsta spun ca in satul Popoiu, in punctul numit „La Stanca”, ar fi existat o baie populara, proprietatea mosierului Ghica, si care, pe timpul celor doua Razboaie Mondiale, ar fi fost distrusa.

Dupa 1989, s-au facut investigatii de catre un Institut de Cercetari din Bucuresti, ajungandu-se la concluzia ca aceste ape ar avea calitati similare celor de la Baile Felix, insa investitia neputand fi acoperita, resursele naturale au ramas neexploatate.

Forta apei ar putea fi folosita si pentru infiintarea unei societati care sa aiba drept obiect de activitate daracitul si torsul lanii sau o piua de batut cergile si spalat covoarele din lana.

Aceste utilaje au existat pe vremuri in catunul „Muraresti”, pana prin 1945, fiind confiscate de regimul comunist. In comuna Palanca s-ar putea investi in turism, existand 10 ha teren extravilan in punctul „Podis”, unde se pot infiinta un sat de vacanta, pista de schi, teleferic.
D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Ar putea fi dezvoltata toata valea TROTUSULUI dar cu cine ? ( Am auzit ca sunt pe „vale” niste primari care vor de la PREFECTURA bani pentru 20 brazi ,sa repare un drum comunal (Brusturoasa), ca parca cresc brazii in prefectura Bacau si nu mai punem la adunare ca daca nu se repara acel drum poat disparea ,la o viitura vreo 30 de case , dar ce mai conteaza , sa vina fraierii sa investeasca .

Adauga un comentariu

*