“Taurasii apatici” au luat doar 4

Deja retrogradati si resemnati precum ciobanul din Miorita cu soarta lor, “galben-albastrii” au mai facut un “meci mare” si la Dej.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca FCM Bacau va juca la anul in liga secunda. Ce e insa poate mai important, e ca va incepe cu un handicap semnificativ daca nu se vor trezi cat mai repede. Baremul e la mii de puncte distanta daca ne uitam la jocul elevilor lui Popovici si nu va putea fi atins nici daca se vor mai juca inca 4-5 etape dupa incheierea campionatului. Problema e ca “taurasii apatici” ar trebui sa puna putin osul acum si sa se trezeasca pentru a juca la matineu doar cu o pietricica legata de gaat, nu cu ditai bolovanul dupa cum e foarte posibil sa se intample daca treburile merg la fel si in ultimele 5 meciuri. Bine, ce-i drept, din partea Sportului si a Stelei nu ne asteptam la nicio concesie. Iar daca ne uitam putin si la ce fotbal joaca Vasluiul, cam 3 meciuri ies din discutie. Ne raman Jiul si Pitestiul. N-ar fi greu, problema e ca meciurile sunt in deplasare, si Bacaul are o problema cu meciurile “afara”.

Fotbalul e departe

Dupa toate declamarile din ultimii ani, centrul de copii si juniori al FCM Bacau ramaane singurul lucru concret care ne mai ramane. Intrebarea e, cat de mult conteaza? In Divizia A se pare ca prea putin. Poate e mult de cerut de la fotbalisti sub 20 de ani. Poate pur si simplu e supraestimat centrul. Parerile sunt impartite, insa un lucru e clar. Acest centru va fi baza viitoarei echipe a Bacaului care trebuie sa atace cat mai repede promovarea in prima liga. Pentru ca un oras cu pretentii si cu stadion mult mai mare decat cel putin jumatate din cele din Divizia A nu are voie sa stea mai mult de un an in Divizia B.

Peluza de aur

Singurul lucru care a mai ramas de Divizia A la Bacau este galeria. La fel de resemnati precum fotbalistii cu soarta echipei, suporterii condusi de Robert Olandezu’ sunt la bataie in ce priveste fair-play-ul cu cele mai mari galerii oficiale din tara. Cu “lectiile facute” la Dej, baietii lui Olandezu’ nu au incetat sa cante nici o clipa pentru echipa favorita desi au mers atatia kilometri pentru a fi martori ai unei noi umilinte. Suporterii din “B” vor avea de ce sa se teama cand vor veni in Bacau.

Adauga un comentariu

*