In timp ce Zona Metropolitana Bacau este blocata de interese politice, la Oradea incepe sa functioneze

Guvernul a aprobat proiectul Companiei de Apă Oradea, privind extinderea reţele de apă şi canalizare în municipiul de pe Criş. Un alt proiect, care va accesa fonduri europene, se referă la extinderea reţelei de apă-canal în toată zona metropolitană, adică în comunele din jurul Oradei. Extinderea reţelelor va costa circa 100 de milioane euro.

După ce vor fi obţinute toate avizele tehnice necesare, Guvernul va emite o hotărâre privind proiectul. Finanţarea va fi asigurată printr-un împrumut cu garanţii guvernamentale, valoarea investiţiei ridicându-se la 48 de milioane euro.

Lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, în acest fel fiind rezolvată definitiv problema reţelelor de alimentare cu apă în Oradea.

Oraşul are 130 de kilometri de străzi fără reţele de apă potabilă şi 160 de kilometri de străzi fără canalizare.

Cel de-al doilea proiect al Companiei de Apă se referă la extinderea reţelelor de apă-canal în zona metropolitană, adică în cele opt comune-satelit ale Oradei.

Proiectul va fi înaintat săptămâna viitoare Ministerului Integrării Europene, pentru a fi accesate fonduri structurale.

În acest fel, zona metropolitană va fi urbanizată suficient încât să se dezvolte rapid economic.

Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane euro.

Amos NEWS

Comentarii

  1. tzopescu a zis:

    http://www.domnuleprimar.ro

    Am observat ca Romeo Stavarache raspunde cam la toate intrebarile de pe acest site.

  2. observator a zis:

    Zona Metropolitana este un vis care depaseste posibilitatile financiare ale contribuabililor, in special al celor care traiesc in zonele rurale, adiacente orasului Bacau. Deci nu interesele politice ci realitatile financiare sunt cele care resping ca inoportuna creerea acestei structuri.
    Sunt de acord ca pentru a atrage investitii si fonduri este nevoie de „structuri speciale” insa inainte de creerea acestora trebuie ridicat nivelul de trai al populatiei. Atata timp cat salariul minim pe economie este artificial tinut de guvern la 3,3 milioane de lei, ei bine romanul nu va avea cu ce sa acopere noile cresteri de taxe si impozite cerute de Zona Metropolitana sau alte structuri…
    Nici investitorii, patronii de societati nu dau dovada ca vor aceasta zona Metropolitana atata timp cat absolut nejustificat tin salariile la nivelul minim si mai mult practica santajul „folosind forta de munca adusa din China” – vezi S.C. Wear si Sonoma Confezzioni (patron d-ul Antonelo)!
    Exodul romanilor este determinat tocmai de complicitatea diabolica dintre Guvern – Parlament pe de o parte si Patronat pe de alta, in mentinerea nivelului de trai la cele mai scazute cote din Europa si din lume.
    Adevarata bogatie a unei tari sta in poporul ei, iar Romania este pe cale sa-si epuizeze aceasta resursa. Romania fara romani nu face nici doi bani!!! Din pacate conditiile socio-economice au condus la o segregare evidenta: oamenii tineri, educati, pregatiti profesional, dornici sa munceasca si sa castige bani au emigrat sau au plecat la munca in strainatate pe o perioada determinata, – batranii, tinerii de varsta scolara, indivizii avand probleme de sanatate sau financiare, imbogatitii prin hotii sau pe merit, indivizii cu un nivel profesional, educational scazut au ramas in Tara si se constituie in „platitori de taxe si impozite”. Cum „imbogatitii” practica evaziunea fiscala pe scara larga iar ceilalti platitori de taxe si impozite sunt „vai de steaua lor”, ei bine Romania se afla in imposibilitatea de a progresa.
    Intrarea in UE nu va insemna „o ploaie” de fonduri nerambursabile asa cum unii cred. NIMIC NU SE ACORDA GRATUIT! Sunt unii care cred ca „zona Metropolitana” ne-ar transforma in „sponsorizatul uniunii”… Nimic mai fals!
    Vrabia malai viseaza si calicu’ praznicul!

Adauga un comentariu

*