Medicii de familie vor gestiona fondurile compensatelor

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este hotărât să transfere plafoanele alocate medicamentelor gratuite şi compensate din curtea farmaciilor în cea a medicilor de familie. Şi asta pentru că medicii sunt cei care ştiu cel mai bine care este starea de sănătate a pacienţilor lor şi mai ales care sunt tratamentele pe care aceştia trebuie să le urmeze.

Ministrul sănătăţii speră ca transferul fondurilor pentru medicamentele gratuite să se realizeze până la sfarşitul lunii iulie. Medicii de familie susţin că prin această decizie munca lor va fi îngreunată iar cozile se vor muta din farmacie la cabinetele lor. Eugen Nicolăescu este însă de părere că aceasta este cea mai bună soluţie.

Farmaciştilor le surâde ideea, însă spun că problema cozilor nu va fi rezolvată. Ei susţin că adevărata problemă o constituie fondurile insuficiente alocate medicamentelor gratuite şi compensate.

Anul trecut doar 40 la sută din populaţia ţării a beneficiat de medicamente gratuite şi compensate lunar. Cei mai mulţi oameni au fost nevoiţi să stea la cozi imense şi de cele mai multe ori au scos bani din buzunar pentru a-şi procura medicamentele.

Realitatea TV

VIDEO>>>

Adauga un comentariu

*