Amanare ciudata cu apartamentele ANL

Desi Primaria se lauda ca bacauanii care au primit repartitii in blocurile ANL de pe strada Depoului se vor muta cat mai repede in apartamente, E.ON Gaz spune ca lucrarea pentru racordul la gaze este abia in stadiu de proiect.

In legatura cu blocurile ANL de pe strada Depoului sunt doua vesti; una buna si una rea. Cea buna e ca apartamentele sunt gata, cu finisaje cu tot, inca din luna decembrie. Vestea proasta e ca oamenii nu se pot muta din cauza faptului ca nu exista racord de gaze.

Cine-i vinovat? Greu de spus in conditiile in care raspunsurile celor doua parti responsabile (Primaria municipiului si E.ON Gaz Romania) sunt mai degraba justificative decat explicative. Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului, ne-a declarat ca „au existat probleme cu gazele, dar am gasit intelegere la compania de gaze si se va realiza racordarea. Nu s-a stiut cine executa lucrarea”.

Prognoza oficialului Primariei privind termenul de predare a locuintelor catre bacauani este undeva intre o luna si jumatate si doua luni. De partea cealalta, E.ON Gaz Romania da un alt sens cuvantului „intelegere”.

Printr-un comunicat primit la redactie, Compartimentul de Comunicare Externa al societatii de gaz ne informeaza ca „această lucrare este cuprinsă în planul de investiÅ£ii pe anul 2006 al E.ON Gaz Romania ÅŸi se află în prezent în stadiu avansat de proiectare. (…) E.ON GAZ Romania consideră această lucrare ca prioritară ÅŸi o va finaliza în termenul cel mai scurt posibil”.

De fapt, lucrarea presupune montarea unei conducte cu lungimea de aproximativ 800 de metri, care va înlocui parţial o conductă subdimensionată. Pe langa cele 160 de apartamente din blocurile ANL, şi consumatorii de pe ambele părţi ale străzii Depoului vor beneficia de investitie. Totodată, lucrarea ia în calcul şi eventualele extinderi din zonă. Ramane de vazut cat de urgenta va fi considerata aceasta lucrare de catre germanii proprietari ai gazelor romanesti.

Cei care au primit repartitii in blocurile ANL de pe strada Depoului sunt foarte nemultumiti de intarziere. Temandu-se de eventualele represalii din partea oficialitatilor, ei nu au acceptat sa vorbeasca decat sub protectia anonimatului. „Ne-am muta si maine, chiar daca nu sunt gaze. Ne cumparam butelii si gata! Cei de pe strada Letea s-au mutat din decembrie, noi…”; „Se misca incet si prost, asta e! Daca nu stii sa bati cu pumnu’ in masa, nu se uita nimeni la tine, mai ales daca e strain, ca nemtii care au luat gazele.”; „E de rasul curcilor – ai o investitie de zeci de miliarde si stai dupa o capat de conducta. E aiurea si spune multe despre anumiti oameni care conduc Bacaul”.

Daniela MORAR

Adauga un comentariu

*