“Cerbul copiilor” e organizat pe meleaguri bacauane

Statiunea Slanic Moldova va gazdui prima editie a Festivalului international de muzica pop pentru copii “Cerbul copiilor”, programat pentru perioada 3 – 5 august 2006.

Organizat de Primaria Slanic Moldova, D & D Production si Casa de Cultura din Slanic Moldova, festivalul este un concurs de interpretare si creatie, structurat pe 3 categorii de varsta, de la 6 la 16 ani.

“Iar prin locatie, dorim o recunoastere a unei zone din Romania cu multe atractii turistice – se specifica in regulamentul festivalului. Slanic Moldova, o adevarata «Perla a Moldove», dupa cum este supranumita, situata in apropierea Muntilor Nemira, pe Valea Paraului Slanic, este un mediu prielnic desfasurarii unui festival international al copiilor”.

La baza organizarii manifestarii au stat demersurile facute de Andrei Serban, primar al orasului Slanic Moldova, de cunoscutul compozitor Dan Dimitriu, presedinte al festivalului, si de Ion Munteanu, fost director al Hotelului Venus din Slanic Moldova. Festivalul il va avea ca presedinte de onoare pe Alexandru Arsinel, iar juriul va fi alcatuit de personalitatii ale vietii muzicale din Romania, cum ar fi Titus Andrei, Vasile Manta, Eugen Bertea, Daniel Iordachioaie, Nico sau Andra.

Preselectiile se vor organiza in perioada 15 aprilie – 15 iunie, la Iasi (28 aprilie), Onesti (29 aprilie), Constanta (13 mai), Oradea (27 mai), Craiova (3 iunie) si Bucuresti (9-10 iunie), iar selectia finala va avea loc la Bucuresti (16-17 iunie). Bugetul total al festivalului va fi de circa 42.700 RON (aproximativ 12.200 de Euro), din care se vor acorda premii in valoare totala de 17.000 RON.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*