Amânare în cazul Zonei Metropolitane Bacău

Înfiinţarea Zonei Metropolitane Bacău ar fi trebuit să se decidă într-o dezbatere publică pe 3 aprilie. Evenimentul a fost amânat de către Executivul Primăriei cu o săptămână.

Proiectul Zonei Metropolitane revine din nou în discuţie. Iniţiatorul proiectului, consilierul judeţean Codruţa Arvinte, s-a săturat să aştepte ca Executivul municipiului să propună spre aprobare Consiliului Local acordul de principiu pentru demararea propriu-zisă a proiectului.

Arvinte, în calitatea sa de cetăţean al municipiului s-a apucat de strâns semnături pentru o iniţiativă cetăţenească. Aceasta forţează puţin mâna Executivului impunând dezbaterea unei hotărâri de Consiliu Local în acest sens. Consilierul PRM are de strâns semnături de la 5% din totalul cetăţenilor cu drept de vot al municipiului, adică 9000 de semnături.

Primăria pare a fi de acord, numai că vrea ca întregul proiect să fie dezbătut public. Iniţial această dezbatere ar fi trebuit să aibă loc pe 3 aprilie, dar s-a amânat cu o săptămână, până pe 10 aprilie. Oficialii Primăriei nu au putut oferi deocamdată un motiv clar pentru această amânare.

Amos NEWS

Adauga un comentariu

*