Scoala Cancicov are director instructor de dans

SCOALA 4 DIRECTORMitica Pricope, fostul director al Administratiei Taberelor Bacau, a fost schimbat din functie pentru ca nu a vrut sa intre in Alianta D.A. El a ajuns directorul scolii „Georgeta si Mircea Cancicov”, unde este si instructorul ansamblului folcloric „Ciobanasul”.

Alungat de la conducerea Administratiei Taberelor Bacau pentru ca imediat dupa alegerile din 2004 a refuzat sa demisioneze din PSD si sa intre in Alianta D. A., Mitica Pricope a revenit acolo de unde a plecat, la Scoala „Georgeta si Mircea Cancicov”, dar si la vechea sa pasiune, dansurile populare. Ansamblul folcloric al scolii, „Ciobanasul”, de pregatirea cartuia se ocupa Mitica Pricope, ajutat de Teodor Druica, de la Casa de cultura, a dus faima scolii in toata Europa si la toate televiziunile, prin spectacolele sustinute. O regula generala guverneaza activitatea acestui ansamblu: elevii cu note slabe sunt „suspendati” pâna la remedierea situatiei!

Scoala de dupa scoala

Dupa recensamântul scolar din 2005 la clasa I, unii parinti si-au manifestat dorinta ca elevii sa ramâna dupa ore in scoala. „S-a discutat in Consiliul de Administratie si s-a stabilit ca elevii din clasele I – IV, care doresc, sa manânce si sa se odihneasca in scoala, dupa care, sub supravegherea invatatoarei Gela Olaru, sa-si pregateasca lectiile pentru a doua zi.

SCOALA DE DUPA SCOALA

La ora 16,30, parintii ii iau acasa. Aducem mâncare calda, am amenajat o sala de mese si un dormitor. Costul este de 45 lei pe zi pentru fiecare copil”, spune directorul scolii. In prezent, zece copii de la clasele I – IV beneficiaza de un astfel de program, dar loc este si pentru 20.

Spatiu inchiriat Fundatiei „Paulus Mission”

Un spatiu nefolosit din scoala a fost valorificat la maxim, fiind inchiriat Fundatiei „Paulus Mission”, reprezentata prin Paulus Coenrad, din Olanda. Aici sunt gazduiti zece copii cu probleme sociale, oferindu-li-se mâncare si asistenta pe linie de invatamânt. Cinci sunt elevi ai scolii, iar cinci de la alte scoli.

In 1919, prin grija bacauanului Mircea Cancicov se infiinteaza Scoala de baieti nr. 4 in cartierul 1 Mai, cunoscut mai bine sub numele „Câmpul Postei” sau „suburbia Bacau – Piatra”. Elevii trebuiau sa parcurga o distanta de peste trei kilometri pâna la Scoala 1 baieti si nr. 2 fete, pe strazi inzapezite iarna si, de multe ori, inundate de pârâurile Bârnat sau Negel. De la inceput, scoala a fost mixta. Scoala functiona in diferite spatii si diferite strazi.

Corpul A al scolii, in care se invata si astazi, a fost da in folosinta in 1939. Numarul elevilor a crescut mereu si in 1993/1994 depasea 3600. Astazi, Scola care poarta numele celui care a militat pentru infiintarea ei, dar si al sotiei sale, „Mircea si Georgeta Cancicov”, are 21 sali de clasa, laboratoare de limba si literatura româna, matematica, fizica, chimie, istiorie, geografie, limbi straine, informatica, unde invata aproape 500 elevi, trei grupe la Gradinita cu 67 elevi, precum si o moderna sala de sport.

D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. mihaela z a zis:

    Interesant…sa te uiti peste ani si sa vezi schimbarile :sala de limba si literatura romana, de informatica etc. Un director ..prfesor de dans popular?!Nu inteleg..ce fel de profesor e…din cate stiu muzica e o disciplina..insa dansul????

  2. As dori niste relatii despre profesorul de fizica Lucian Creanga care a predat in acessta scoala.

  3. stati putin care este problema??? domnul profesor Pricopie este un profesor si un director bun…sau a fost……..si eu am facut parte din ansamblul ciobanasul iar domnul Pricopie nu-si neglijeaza defel responsabilitatile

  4. Paul Tanasescu a zis:

    BRIGITTE, cred ca ai aflat si tu, intre timp…. Domnul profesor de fizica Lucian Creanga a murit acum vreo 3 sau 4 ani, pe 3 ianuarie… (nu tin minte exact anul, dar stiu ziua, pt ca era imediat dupa Anul Nou)… A facut comotie cerebrala si s-a stins la 42 de ani. Dumnezeu sa il ierte! Mi-a fost profesor, m-am inteles foarte bine cu el.

Adauga un comentariu

*