Reguli mai stricte pentru soferi

Codul rutier privin circulatia pe drumurile publice a fost modificat. Principalele schimbari fac referire la obligatia soferilor de a circula pe banda I a drumului public, in localitati si in afara acestora, pentru a se asigura o buna fluienta a traficului, cat si utilizarea luminilor de intalnire pe timp de zi, la deplasarea in afara localitatilor.

„Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Rutier, care va avea loc la sase luni de la data promulgarii noii legi, se va legaliza utilizarea de catre conducatorii auto a aparatelor de detectie a sistemelor de supraveghere a traficului. in schimb, va fi interzisa patrunderea vehiculelor in intersectie, chiar si pe culoarea verde, daca acest lucru poate crea un blocaj”.

Noul Cod ii vizeaza si pe pietoni, care vor raspunde integral pentru ranirea lor, in conditiile in care nu au respectat regulile referitoare la traversarea si circulatia pe drumurile publice. Organizarea concursurilor cu autovehicule, fara autorizare, vor fi strict interzise.

O alta noutate este aceea ca se va introduce sistemul de puncte – amenda, repartizat pe cinci clase, in functie de gravitatea abaterii. Potrivit acestui sistem, cuantumul amenzii va fi stabilit in functie de salariul minim brut pe economie, un punct amenda reprezentand 10 la suta din salariul minim brut. (A.RATA)

Adauga un comentariu

*