Seful Politiei Rutiere a fost fugarit de o ursoaica

ionel mirica„Langa mine am auzit un mormait usor si cand am intors capul am vazut un pui de urs, foarte frumos. Frumos, frumos, numai ca, in cateva secunde m-am trezit cu ursoaica langa mine” – povesteste Ionel Mirica.

Pasionat de natura si excursiile la munte, Ionel Mirica, seful Politiei Rutiere Bacau, a avut parte de mai multe patanii. Cu cativa ani in urma, acesta se intorcea de la munte cu tatal sau, care era padurar, si au trecut printr-o plantatie cu zmeura.

„Eram eu tata si inca un prieten, povesteste acesta. Cand am ajuns in plantatie, fiecare eram la cate un palc si culegeam zmeura.

Langa mine am auzit un mormait usor si cand am intors capul am vazut un pui de urs, foarte frumos. Frumos, frumos, numai ca, in cateva secunde m-am trezit cu ursoaica langa mine. in timp ce tata striga sa fug de acolo, ursoaica a incercat sa imi taie calea.

Am reusit sa trec de ea, si am luat-o la fuga. Nu mai conta ca erau suisuri si coborasuri in acea zona, atunci am credeam ca tot terenul este neted iar eu trebuia sa «zbor» ca sa scap de animalul furios”. Desi adrenalina ii crescuse la maximum, iar inima ii batea sa ii sara din piept, acest episod nu l-a facut pe seful Politiei sa renunte la excursiile la munte.

„Chiar daca am tras o sperietura groaznica, acest episod a avut si o parte buna, a completat Ionel Mirica. Pana atunci vazusem toate speciile de animale salbatice, mai putin urs. Ei, in acea zi, colectia de imagini cu animale din mintea mea s-a completat”. (A.RATA)

Adauga un comentariu

*