Timişoara: Ziarişti din Budapesta jefuiţi de poliţişti falşi

Doi jurnaliÅŸti de la televiziunea maghiară ”Duna”, din Budapesta, au fost jefuiÅ£i, sămbătă seara, în plin centrul TimiÅŸoarei, de suma de 1.200 de euro, de trei indivizi care s-au dat drept poliÅ£iÅŸti.

Cei doi ziarişti realizau un reportaj dspre centrul istoric al Timişoarei, iar sâmbătă seara şi-au lăsat maşina în faţa Garnizoanei Militare, într-o zonă înţesată de poliţişti comunitari. Imediat ce s-au dat jos din maşină, ziariştii au fost abordaţi de trei indivizi îmbrăcaţi în negru, care le-au spus că sunt poliţişti şi au o acţiune de combatere a traficului de droguri, aşa că au cerut să îi percheziţioneze.

După ce au arătat ÅŸi o legitimaÅ£ie de serviciu, indivizii i-au căutat prin buzunare, găsind o sumă mare de bani în valută, pe care au numărat-o ÅŸi apoi au înapoiat-o, spunând că totul este în regulă. ”PoliÅ£iÅŸtii” au plecat în grabă, iar când jurnalistul ÅŸi-a numărat banii, a sesizat că lipseau 1.200 de euro. PoliÅ£ia locală are în lucru un caz similar, cu acelaÅŸi mod de operare. ÃŽn urmă cu circa o săptămână, prin aceeaÅŸi metodă au fost înÅŸelaÅ£i doi cetăţeni italieni.

Adauga un comentariu

*