Kosovo si la fileu

volei fete bacauDaca pana acum cativa ani, Piatra Neamtul era considerat o deplasare extrem de dificila pentru orice echipa de fotbal, iata ca si la volei lucrurile stau cam la fel. Tehnicianul Stiintei Bacau si al echipei nationale, Florin Grapa, nu a apreciat atmosfera de la turneul pietrean.

Antrenorul bacauan a declarat de altfel ca va inainta un memoriu Federatiei Romane de Volei, urmand sa anexeze si o caseta video a turneului, fiind nemultumit in principal de arbitraj. “Oficialii turneului nu s-au ridicat la nivelul competitiei. N-as vrea sa comentez acum. Imaginile vorbesc si am de gand sa ma adresez federatiei in acest sens”, a spus Grapa.
Campioana nationala en-titre, Stiinta Bacau, a fost considerata deceptia competitiei, inregistrand trei infrangeri din tot atatea partide disputate.

Studentele din orasul lui Bacovia au fost invinse in ultima zi a turneului de la Piatra Neamt de gazdele de la Unic cu scorul de 3-0, dupa un meci in care publicul local a apelat la un limbaj destul de “colorat” pentru a-si incuraja echipa favorita.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, prezent si el in tribunele salii nemtene, a fost chiar tinta unor scandari ale suporterilor Unicului: “Cine va juca in ‘A’, Ceahlaul Piatra / Cine va juca in ‘B’, Bacau FCM” sau “Plecati acasa / Sunteti penibili”.

Dupa primul turneu, in clasament conduce Rapid, cu trei victorii, fiind urmata, in ordine, de Unic Piatra Neamt si Dinamo Bucuresti, pe ultimul loc clasandu-se Stiinta Bacau.

“Fara compromisuri”

Turneul al doilea al fazei finale a Campionatului National de volei feminin va aduce o noutate si in ce priveste soarta echipei nationale a Romaniei. Astfel, presedintele Federatiei, Gheorghe Visan, va avea o discutie cu cei patru presedinti ale cluburilor prezente in faza finala pentru a lua o decizie in privinta conducerii tehnice a reprezentativei tricolore.

Una dintre solutiile propuse este o colaborare intre actualul tehnician, Florin Grapa, si fostul antrenor Costinel Stan, cu primul in pozitie de antrenor principal. Aceasta varianta iese insa din discutie, antrenorul Stiintei nefiind dispus sa faca un compromis in aceasta directie.

“Nationala” fara Rapid

Presedintele gruparii feroviare, Marian Stefan, a declarat de mai multe ori in ultima perioada ca Rapidul nu va trimite jucatoare la echipa nationala in cazul in care Florin Grapa va ramane tehnicianul acestei echipe. Astfel, antrenorul bacauan ar putea ramane fara Dana Minca, Alida Marcovici si Elena Carstoiu pentru campania de calificare la Campionatul Mondial.


Adi ENASOAIE

Adauga un comentariu

*