Pregatiri de razboi la Onesti

La Onesti, a fost definitivat programul de aprovizionare a populatiei cu produse alimentare si nealimentare in caz de mobilizare si razboi, documentul fiind aprobat si de consilierii locali. In caz de razboi, onestenii vor putea achizitiona, pe baza de cartela, principalele produse alimentare de la magazinele firmei Alimon SA, mai putin painea, care va fi asigurata de Panimon si Interagroaliment.

Alte cateva firme, printre care Modeon si Nevila, vor asigura imbracamintea si incaltamintea. Din analizele economice care au stat la baza intocmirii programului de aprovizionare in caz de razboi reiese ca Onestiul isi poate asigura singur, din productia proprie, unele produse cum ar fi carnea si preparatele din carne, laptele si imbracamintea.

In schimb, municipiul de pe Trotus nu produce ulei, zahar sau lapte praf, caz in care asemenea produse vor fi asigurate de Consiliul Judetean de la alti producatori, din judet sau din tara. In cazul nedorit al unui razboi, populatia va primi cartele pentru produsele rationalizate, acestea urmand a fi tiparite de Consiliul Judetean, la SC Imprimeria Nationala SA.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*