Atentie, soferi: se filmeaza!!!

Filmari cu camera video in trafic si procese verbale trimise prin posta, acesta va fi noul mod de lucru al Politiei Rutiere Bacau. Prima actiune de acest tip i-a ars la buzunare pe mai mult de 350 de soferi bacauani.

In doar patru ore de supraveghere si control al traficului rutier din municipiul Bacau politistii au constatat ca pe sosea se da dovada de foarte multa indisciplina.

„Practic noi am circulat prin municipiu si am filmat, a afirmat Teodor Iacovache, seful Compartimentului Drumuri Nationale si Europene. Pe camera pot fi observate foarte usor abaterile de la regulile de circulatie ale soferilor bacauani.

Multi dintre conducatorii auto nu au realizat ca sunt filmati in timp ce incalcau prevederile legale, insa, in scurt timp vor primi prin posta sanctiunile contraventionale pe care le vor avea de platit. Am convingerea ca aceste actiuni, care vor avea caracter permanent, vor conduce la instituirea unui climat de siguranta in traficul rutier”.

Masinile de politie vor fi dotate cu camere video iar toate neregulile depistate in trafic vor fi sanctionate.

Neportul centurii de siguranta, nerespectarea regimului legal privind viteza de deplasare pe drumurile publice, opririle si stationarile neregulamentare, cat si alte abateri care pot fi intalnite frecvent in trafic, nu vor mai fi trecute cu vederea si vor constitui temele proceselor verbale. Mai mult, soferii nu vor mai fi opriti pe strada.

Chiar daca multi vor avea impresia ca au „scapat fara sa fie observati”, postasul le va aduce „surpriza” acasa.

„Pentru instituirea unui regim de siguranta a cetateanului in traficul rutier, acest gen de activitati vor avea caracter permanent, sustine Ionel Mirica, seful Serviciului de Politie Rutiera Bacau.

Prima actiune a avut loc in municipiu, insa activitatile de supraveghere a atraficului vor fi extinse si pe drumurile nationale din intreg judetul Bacau”. soferii nu sunt deloc incantati de noile strategii adoptate de politisti, cu atat mai mult cu cat cutiile postale vor fi mult mai des umplute.

Alina RATA

Adauga un comentariu

*