Monica Macovei: „S-a blocat politic o acÅ£iune a JustiÅ£iei”

Ministrul Justiţiei, Monica Macovei, a declarat, după ce deputaţii au respins prin vot secret cererea de percheziţie la două imobile ale lui Adrian Năstase, că astfel s-a blocat acţiunea Justiţiei.

Ea a precizat şi că dacă s-ar fi aprobat acţiunea cerută d eprocurori poate că rezultatul final al anchetei ar fi fost în favoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ministrul a spus că va reveni în faţa Parlamentului dacă procurorii vor formula o altă cerere.
Monica Macovei: „Este clar că astăzi s-a blocat politic o acÅ£iune a justiÅ£iei care ar fi dus la aflarea de către toată lumea a adevărului, oricare ar fi fost acesta. Rezultatul percheziÅ£iei ar fi putut fi în favoarea domnului Adrian Năstase, nu numai împotriva lui, dar din păcate a fost blocată aflarea adevărului. (…) Dacă procurorii vor solicita o altă percheziÅ£ie, o să revin în Parlament”.
Reamintim faptul că la şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor, din totalul de 331 de deputaţi, au fost prezenţi 299, înregistrându-se 294 voturi valabile, iar cinci fiind anulate.

Adauga un comentariu

*