Autobuze blocate in nameti, in judetul Bacau

Un autobuz plin cu calatori a ramas inzapezit ieri dimineata in mijlocul unei paduri aflate la cativa kilometri de localitatea bacauana Lipova. Nu este, insa, singurul caz de acest gen petrecut in judetul Bacau.

Alte cinci curse de pasageri au ramas blocate in nameti in cursul zilei de ieri pe mai multe drumuri din judet. Mihai Balaita, directorul Societatii Bistrita SA Bacau, firma care asigura transportul de calatori pe rutele interjudetene, spune ca probleme din cauza viscolului au existat pe mai toate drumurile din judet.

„Activitatea noastra incepe la ora 4.00. Daca drumurile sunt desfundate la acea ora, putem sa pornim la drum. De cele mai multe ori, insa, autobuzele noastre sunt primele care desfunda drumurile si sunt folosite pe post de pluguri”, spune directorul Balaita.

De cealalta parte, Stefan Serbu, directorul SC Drumuri Judetene SRL, spune ca toate utilajele de deszapezire au fost scoase in teren.

„Actiunea noastra a fost, insa, ingreunata din cauza viscolului. Dupa o ora de la trecerea utilajelor de deszapezire, unele drumuri aratau ca si cum nu s-ar fi actionat niciodata pe acolo”, mai adauga directorul Serbu.

Interesant este ca, in vreme ce toata partea de est a judetului era maturata de viscol, reprezentantii Drumurilor Nationale au declarat ca nu au nici o problema din cauza vremii nefavorabile.

Adauga un comentariu

*