Adolescenţi măcelăriţi la discotecă

Un bacauan in varsta de 24 de ani a fost retinut de procurorii Parchetului Judeţean Neamţ, acuzat de tentativă de omor calificat, după ce sîmbătă, 4 martie a înjunghiat doi minori. Incidentul s-a petrecut în faţa căminului cultural din centrul comunei nemtene Mărgineni, unde se organizase discotecă.

Conform editiei electronice a cotidianului Monitorul de Neamt, Ionuţ Cojocau şi fratele lui Gheorghiţă, în vîrstă de 19 ani, care sînt tocmiţi ciobani la o stînă din Mărgineni, se aflau sîmbătă la un local din sat. Au ascultat muzică şi au băut cîteva beri, iar la un moment, pe fondul unei dispute mai vechi, între acuzat şi Cătălin Oprică, în vîrstă de 15 ani, din localitate, a avut loc o discuţie contradictorie.

Deşi pe moment situaţia părea a fi sub control, la circa o jumătate de oră, conflictul a reizbucnit.

„Astă vară i-am întîlnit prima dată pe cei doi băieţi, care am înţeles că veniseră la bunicii lor. Dintr-o dată, fără să le fi spus ceva, cei doi au început să arunce în noi cu pietre. Aseară, văzîndu-l pe unul dintre ei în discotecă, m-am dus şi l-am întrebat dacă îşi aminteşte ce mi-a făcut astă vară şi dacă i-ar plăcea să pun acum nişte băieţi să îl bată.

Am plecat de lîngă el şi mi-am văzut de treabă, iar după cîteva minute am simţit că sînt lovit. M-a înjunghiat cineva cu cuţitul, dar nu ştiu exact cine, că m-a lovit pe la spate. Atunci s-a băgat prietenul meu Dan Miron, cara a încercat să mă apere, dar şi el a fost înjunghiat“, a declarat Cătălin Oprică.

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, unde investigaţiile medicale efectuate au arătat că starea lui Dan Miron era foarte gravă, motiv pentru care a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

„Tînărul a suferit o plagă profundă de zece centimetri la nivelul abdomenului, care i-a lezat o arteră situată între diafragmă şi pleură. În consecinţă pacientul a suferit o sîngerare masivă, care a fost oprită.

Băiatului i-a fost atinsă şi splina, dar cum la copii aceasta are un rol foarte importnt nu i-am extirpat-o, ci i-am introdus nişte substanţe care garantează refacerea sa. În cazul pacientului Oprică, ne-a fost teamă a nu cumva să fi suferit o leziune renală, dar s-a dovedit că nu este vorba despre aşa ceva. A suferit şi el o plagă de cinci centimetri, care însă nu îi pune viaţa în pericol“, a precizat doctorul Iosif Köszeghi, şeful secţiei Chirurgie Generală a Spitalului judeţean Neamţ.

Dan Miron a rămas internat la Reanimare, iar prietenul lui primeşte îngrijirile necesare în secţia chirurgicală. Cei doi tineri au fost examinaţi şi de către medicul legist Constantin Voichiţoiu, care a considerat că Dan Miron necesită 30-35 de zile de îngrijiri medicale iar prietenul lui, numai 10-11 zile.

Tînărul a cărui stare este mai gravă este elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Forestier, iar celălalt este în acelaşi an de stidiu, la Grupul Şcola nr.9. din Piatra Neamţ.

„Ambii au suferit plăgi la nivelul abdomenului, însă viaţa victimei Dan Miron a fost pusă în pericol deoarece leziunea a fost profundă şi a atins splina“, a delarat Dorin Cautiş, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judeţean Neamţ.

Adauga un comentariu

*