Un licean si-a tocmit recuperatori

O patrula a Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau a constatat la sfarsitul saptamanii trecute un caz mai putin obisnuit. Intre doi elevi ai unei scoli din municipiul Bacau a avut loc o tranzactie, unul imprumutandu-se de la celalalt de niste bani. Cel care a imprumutat n-a putut restitui la termen datoria. Pentru a-si recupera banii, cel care imprumutase colegul a apelat la doi prieteni.

Razvan N. imprumutase de la colegul sau, Gheorghe C., suma de 150 RON, promitandu-i ca-i va restitui in termen de o saptamna, insa nu s-a putut tine de cuvant. In loc sa caute sprijin la profesori sau la parinti pentru a-si recupera banii, Gheorghe C. a apelat la doi prieteni, Marcel C. si Constantin M., pentru a-l ajuta sa-si recupereze suma imprumutata prin forta.

„Daca-imi aduceti banii, va dau 50 de Ron”, le-a spus Gheorghe C. celor doi. Incercand sa puna in aplicare planul, „recuperatorii” au trecut la amenintari si loviri, iar Razvan N., debitorul, a solicitat sprijinul unei patrule de jandarmi pentru a iesi din impas.

Pe baza declaratiilor martorilor, faptasilor si victimei, jandarmii au demarat cercetarile in acest caz si au intocmit pe numele celor trei tineri cate un dosar penal.

Pe numele lui Constantin M., elevul care l-a lovit pe Razvan, dosarul penal se referea la savarsirea infractiunii de santaj, pe numele lui Marcel C. dosarul facea referiri la complicitate la santaj, in sensul ca a inlesnit, cu intentie, comiterea faptei, iar pentru Gheorghe C., elevul care a solicicitat sprijinul celor doi sa intervina sa-si recupereze banii, dosarul penal este pentru savarsirea infractinuii de santaj.
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*