Primarul comunei Geoseni a fost seful galeriei echipei Stiinta

Mare iubitor de sport in general si de handabal in special, primarul comunei Geoseni, Bernadin Tamas, a fost seful galeriei marii echipe de handbal a Stiintei Bacau! Pe vremea cand Stiinta era antrenata de regretatul Eugen Bartha, actualul primar insotea echipa impreuna cu galeria, in toate deplasarile din tara. Ca o rasplata, fiul primarului a ajuns unul dintre portarii actualei echipe de hanbal masculin Stiinta Bacau.

Bernadin Tamas, primarul comunei Geoseni, este un mare iubitor de sport, dovada si faptul ca a gasit terenurile necesare construirii unui complex sportiv in mijlocul comunei. „Vom solicita aprobarea fondururilor necesare construirii unei sali de sport si a unui teren de handbal si tenis”, spune primarul comunei Geoseni. De unde aceasta dragoste de sport?

„In tinerete, pe cand eram angajatul fostei IRAV Bacau, am fost seful galeriei marii echipe de handbal feminin a Bacaului, Stiinta, antrenata pe atunci de cel care a fost unul din marii tehnicieni ai handbalului romanesc, regretatul Eugen Bartha.

Imi amintesc de faptul ca la acea echipa activau Laura Lunca, Ioana Vasilca, Filofteia Daniloff, Hrtiscu, acum profesoara de ed. fizica la Galbeni – Nicolae Balcescu, Georgeta Voinea, aflata in Spania, Gabi Antoneanu.

Sapte ani la rand, Stiinta a fost campioana Romaniei. Impreuna cu niste colegi am alcatuit o galerie. Eu insumi am compus imnul echipei. Pe atunci nu se punea problema sa existe locuri rezervate pentru galeria echipei. Ne sculam duminica la ora doua noaptea sa ajiungem la sala si sa prindem locuri.

Mi-amintesc de meciurile cu Spartak Kiev, antrenata de regretatul Turcin, care a murit in timp ce se afla pe banca la un meci cu Rapid, iar sotia sa juca la varsta de 40 de ani.. Apoi echipa s-a destramat, au plecat toate jucatoarele, mai ales dupa moartea lui Bartha. A venit apoi un presedinte foarte puternic, Grigore Olteanu, care a sustinut handbalul. Din pacate, nu mai este ce a fost”, spune Bernadin Tamas.

N-a jucat handbal, dar are un hanbalist in familie!

Paradoxul consta in faptul ca Bernadin Tamas nu a jucat deloc handbal! „Poate nu ma credeti, dar n-am jucat handbal nici macar un singur minut! In schimb, mi-a placut foarte mult si, ca drept rasplata, baiatul meu a ajuns handbalist!

Intamplator a fost coleg de clasa la Scoala 2 cu baiatul fostului handbalist Adrian Bondar, decedat intre timp. La Scoala 2, datorita interesului manifestat de directorul scolii, Adrian Boaca, si al profesorului Mircea Bostan, s-a creat un puternic nucleu handbalistic.

Si echipa a cucerit doua titluri nationale la juniori I, a fost vicecampioana in 2005 si medalia de bronz la juniori III, in total patru medalii. Acum toata echipa a fost promovata la divizionara B Stiinta, ca nu mai aveau jucatori.

Actuala echipa a Stiintei este pe scheletul CSS Bacau, antrenata de Marcel Paunica, fost profesor de educatie fizica la Geoseni”, spune cu mandrie primarul. Desi n-a jucat handbal, are totusi un handbalist in familie.

„Nici nu va puteti imagina ce bucurie simt cand stiu cat de mult mi-a placut handbalul dar n-am putut juca, iar baiatul meu a ajuns portarul divizionarei B Stiinta. In acest fel, mi s-a implinit un vis. Sa nu se confunde cumva faptul ca fostul portat de la IMU, Tamas, un bun portar divizionar, are ceva comun cu fiul meu. Nu, actualul portar al Stiintei este fiul meu. Am cerut si implicarea Consiliului Local Bacau in sprijinirea actualei echipe a Stiintei”, spune Bernadin Tamas, primarul comunei Geoseni, una din recent infiintatele unitati teritoriale din judet.

D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Gurita Mihai a zis:

    Ma bur pentru Domnul Primar este intradevar o persoana deosebita cu un caracter aparte,un om cu respect,fata de cetateni din gioseni imi pare rau ca nu a mai iesit primar ,si de aceasta data s-a dovedit ca oameni pun botul la mita electorala ,de aceasta data si la gioseni unde , oameni nu si-au dat seama ce greseala au facut ,prin schimbarea domnului tamas,din functia de primar al comunei ,am un respect fata de stimatul domn ,tamas omul care a vrut binele comunei,acum cu totii ,regretam ca nu mai este primar ,dar din pacate este prea tarziu sa speram ca la urmatoarele alegeri locale din 2012 ,il vom avea in jurul nostru ,pentru a-nereprezenta comuna si sa spunem si noi cu capul sus,ca suntem din gioseni.

  2. Gurita Mihai a zis:

    Dupa schmbarea domnului tamas ,din functia de primar al comunei gioseni , comuna arata groaznic ,si asta lasa dedorit ,tinand cont cine este ,actualul primar al comunei gioseni ,daca il poti numi primar .ESTE PARALEL LA TOATE.

  3. maricica a zis:

    mancavar racu pe toti din geoseni

  4. maricica a zis:

    cam in cati ani se asfalteaza satul geoseni va multumesc ca eu am doar pantofi cu tocuri si in pietrele alea mi se rup imediat

  5. Oancea Cristi a zis:

    Draga Maricica pe cine ai votat sa-ti puna asfalt Tamas nu mai e primar din iunie 2008 .Mai antai iformeazate s-au in momentul cand scrii un comentariu pune punctul pe [1] la cine te referi…

Adauga un comentariu

*