Stiri radio in limba romana pentru romanii din Italia

Incepand de luni, 6 martie, in cele 49 de statii ale retelei metropolitane din Roma se va putea asculta GR Multilingue, un program realizat de Stranieri in Italia si transmis pe frecventele digitale ale RomaRadio.

Initiativa vine ca urmare a unui acord intre Atac si Stranieri in Italia, si vizeaza informarea corecta a turistilor si a noilor cetateni ai Romei, iar transmiterea acestor stiri in limbile romana, engleza, franceza, spaniola, poloneza si italiana va face ca ele sa ajute la informarea directa a tuturor strainilor din Roma.

Noul proiect a fost prezentat joi, 2 martie, in Parlamentul italian, in prezenta vice-primarului Garavaglia, a consilierului pentru politici sociale Raffaella Milano, a consilierului delegat pentru politici de multietnicitate, Franca Eckert Coen si a administratorului delegat al Stranieri in Italia, Gianluca Luciano.

“Roma devine un lider in campul comunicarii, pentru ca este primul oras din Europa care experimenteaza un radio-jurnal in mai multe limbi in reteaua sa metropolitana. Pornim cu sase limbi, dar daca raspunsul din partea noilor cetateni va fi, asa cum credem noi, pozitiv, atunci acestea se vor inmulti”, a spus Gianluca Luciano. La randul, sau consilierul Raffaella Milano a spus ca “gratie acestei initiative cei care traiesc, muncesc si trec prin oras, vor putea in sfarsit sa se simta cetateni ai Romei”. In finalul intalnirii vice-primarul Garavaglia a dorit sa aminteasca tuturor celor prezenti ca “sa asculti jurnalele radio in propria-ti limba te face sa te simti acasa. Evenimentele si stirile din Roma vor fi in acest fel accesibile tuturor”.

Structura RomaRadio prevede 20 de buletine de stiri multilingve in fiecare zi, de luni pana vineri, dintre care 4 vor fi in limba romana (transmise de la 7:40, 9:40, 13:10 si 18:50), 4 in engleza (de la orele 7:10, 9:20, 12:50 si 18:40), 3 in poloneza ( de la 7:50, 13:40 si 19:10), 3 in italiana (8:10, 14:10 si 19:50), 3 in spaniola (de la 8:40, 14:40 si 20:20) si 3 in franceza (9:10, 14:50 si 20:50).

Romanian Global News

Adauga un comentariu

*