Premiera medicala la Moinesti

Spitalul Municipal Moinesti a gazduit sambata o operatie realizata in premiera in judetul Bacau. Medicii au operat laparoscopic o pacienta de 39 de ani care sufera de obezitate. Ei au introdus un inel cu care au inconjurat zona de mijloc a stomacului.

Operatia a durat putin peste o ora si a fost un succes deplin. Cel care a efectuat interventia a fost conf.dr. Niculae Iordache, seful Sectiei Chirurgie Generala 2 de la Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Ioan” din Bucuresti.

„Am realizat montarea pe cale laparoscopica pe stomac a unui inel ajustabil. In acest inel se poate introduce o cantitate de ser fiziologic pentru strangerea dispozitivului. Practic, stomacul este impartit in doua camere, iar pacientul are mai repede senzatia de satietate atunci cand mananca”, a precizat profesorul Niculae Iordache.

Interventia a inceput la ora 9 si s-a terminat dupa ora 10. Sotul si fiica pacientei au urmarit in direct intreaga desfasurare a „evenimentului” la un televizor.

Pacienta, operata la Moinesti, in varsta de 39 de ani, are greutatea de 125 de kilograme si va „da jos” in prima saptamana circa zece kilograme.

Practic, operatia o va ajuta sa slabeasca uniform si sa se vindece de afectiunile provocate de obezitate.

Ea va fi externata la trei zile dupa operatie. Inelul montat in jurul stomacului prin interventia laparoscopica va fi scos de medici peste sase luni.

Adauga un comentariu

*