Criza in sistemul sanitar, sarbatoare in Sanatate

CASS BACAUSapte ani de crize repetate in sistem, birocratie si automultumire totala . Asta au sarbatorit la sfarsitul saptamanii trecute mai marii din Sanatate, intr-o intalnire de mare amploare gazduita de Prefectura Bacau, odata cu implinirea a sapte ani de la infiintarea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Sapte ani in care Sanatatea bacauana a decazut incetul cu incetul. Sapte ani in care spitalele au devenit adevarate focare de infectie, farmaciile au intrat in coplas, iar listele de asteptare pentru un dispozitiv medical, o analiza de laborator si chiar o internare pe unul din paturile de spital sunt din ce in ce mai mari.

Sapte ani de subfinantare cronica a sistemului, de decadere si de bataie de joc la adresa celui care cotizeaza fidel la bugetul Sanatatii.

Cu toate acestea, a fost sarbatoare. O sarbatoare in care actuala echipa a CJAS Bacau a dat vina doar pe „mostenirea grea” fara a se uita in propria curte.

O sarbatoare in care prefectul Gabriel Berca a tinut sa precizeze „ca este prezent la intalnire pentru ca-i pasa de Sanatatea bacauana”, fara a face nimic in acest sens, o intalnire numai buna pentru primarul Bacaului, Romeo Stavarache, pentru a-si continua pledoariile fata de „ceea ce a fost si ceea ce este acum”.

„Timp de 15 ani au fost foarte multe lacune in sistem bacauan de sanatate, a declarat. Am redus numarul de paturi si ce am pus in loc? Mizerie. Iar cei care au condus pana acum acest sistem nu a lasat nimic in urma, ci doar mizerie”.

O sarbatoare prea pompoasa pentru saracia in care se scalda acum sistemul sanitar, fara ca cei care se sarbatoresc sa faca ceva concret pentru a iesi din aceasta criza.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*