5 ONG-uri din Harghita protestează faţă de autonomia teritorială

Cinci fundaţii şi asociaţii neguvernamentale din judeţul Harghita au remis presei un protest în care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la intenţia Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) de a organiza, la Odorheiu-Secuiesc, în ziua de 15 martie, Marea Adunare Naţională Secuiască, cu prilejul căreia ar urma să proclame autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

OrganizaÅ£iile semnatare susÅ£in că acest demers reprezintă „o acÅ£iune vădit duÅŸmănoasă la adresa României”, cu atât mai mult cu cât CNS a declanÅŸat ÅŸi acÅ£iuni internaÅ£ionale cu scopul de a condiÅ£iona aderarea ţării noastre la UE de garantarea autonomiei Å¢inutului Secuiesc.

ÃŽn protest se mai arată că „suntem consternaÅ£i că sfidarea extremistă poate lua o asemenea amploare, în vreme ce puterea actuală se uzează în fricÅ£iuni politice minore, care n-au nici o relevanţă din perspectiva interesului naÅ£ional”. ÃŽn aceste condiÅ£ii semnatarii petiÅ£iei cer Guvernului o abordare responsabilă a problematicii privind autonomia ÅŸi sancÅ£ionarea manifestărilor extremiste.

Protestul este semnat de către filiala harghiteană a Societăţii Cultural Patriotice „Avram Iancu”, FundaÅ£ia Culturală „Miron Cristea”, AsociaÅ£ia Romilor din TopliÅ£a, AsociaÅ£ia Comunitară a Românilor din Odorheiu-Secuiesc ÅŸi AsociaÅ£ia „Glasul Călimanilor”. (Amos NEWS)

Adauga un comentariu

*