Proiecte pentru „Educatia parintilor”

Parintii care au elevi la gradinite, scoli sau licee vor putea participa, incepand din aceasta saptamana, la cursuri speciale pentru imbunatatirea situatiei copilului in familie, initiate de Fundatia „Copiii nostri” in colaborare cu Ministerul Educatiei. Proiectul „Educatia parintilor” se desfasoara pe o perioada de cinci saptamani consecutive, iar lectiile se vor tine o data pe saptamana.

Pentru realizarea acestui proiect au fost specializate 12 cadre didactice din Bacau, Onesti, Comanesti si Buhusi.

ÃŽn timpul cursurilor se va urmari realizarea unei bune relatii intre parinte si copil, prevenirea unor probleme de educatie sau a problemelor ce apar in comportamentul copilului.

„Metoda “Educati asa!” ofera parintilor mai multa siguranta si incredere in sine atunci cind lauda sau recompenseaza copilul pentru ce a facut bun si cand ii atrag atentia ca face ceva inacceptabil, a afirmat Radu Ababei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Cadrul teoretic al metodei este conceput conform teoriei sociale de invatare si se bazeaza pe comportamentul invatat de copil.

Pana la sfarsitul anului scolar proiectul se va dezvolta prin formarea unui numar de aproximativ 60 de instructori de parinti care vor sustine cursuri cu aproximativ 300 de parinti”.

Alina Rata

Adauga un comentariu

*