DNA face verificari privind finantarea FCM Bacau

chivorchianConform editiei on-line a Gazetei Sporturilor, procurorii anticorupţie au declanşat o verificare privind modul de finanţare a FCM Bacău, precum şi a construcţiei kartodromului din acelaşi oraş, în acest sens fiind audiaţi, marţi, mai mulţi reprezentanţi ai clubului. Avocatul Cătălin Dancu, care îi reprezentă în cauză pe mai mulţi dintre cei citaţi marţi, s-a prezentat la Detartamentul Naţional Anticorupţie în jurul orei 10,00, susţinând că a venit pentru a aduce documente care să ateste legalitatea tranzacţiilor financiare ale FCM Bacău.

„Procurorii au declanÅŸat o verificare privind modul de finanÅ£are a FCM Bacău ÅŸi în legătură cu construcÅ£ia kartodromului de la Bacău. ÃŽn cauză sunt verificate ÅŸapte-opt persoane, printre care ÅŸi preÅŸedintele Gheorghe Chivorchian. Dumitrul Sechelariu, fost primar al Bacăului, nu are nici o calitate în acest dosar”, a declarat, la sosirea la DNA, avocatul Cătălin Dancu.
El nu a putut preciza dacă preÅŸedintele Chivorchian va sosi sau nu, în cursul zilei de marÅ£i, la DNA, pentru audieri.Contactat telefonic de MEDIAFAX, Chivorchian a declarat că nu a fost citat pentru audieri. „Clubul a fost verificat, ce să mă mai cheme. Au cerut niÅŸte date ÅŸi le-am dat. Le-am pus la dispoziÅ£ie ce au dorit. AÅŸa e normal”, a adăugat preÅŸedintele FCM Bacău.

In luna iulie a anului trecut, fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis în judecată, alături de fostul viceprimar şi consilier local al Bacăului, Laurian Iulian Lucaş, şi fostul şef al Serviciului Cadastral şi Fond Funciar din cadrul Primăriei Bacău, Vasile Dorinel Ifrim, pentru obţinerea ilegală a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri şi pentru prejudicierea Consiliului Local Bacău

Biroul de presă al Parchetului NaÅ£ional AnticorupÅ£ie (PNA), informa că Sechelariu, Ifrim ÅŸi LucaÅŸ ar fi acÅ£ionat în scopul de a obÅ£ine în proprietatea fostului primar ÅŸi în concesiunea AsociaÅ£iei Club Karting „Selena Motor Sport” AFI Bacău ÅŸi a „SC Selena SRL” Bacău – pe care le controla – mai multe suprafeÅ£e de teren în Bacău, pentru construirea unui kartodrom.

Adauga un comentariu

*