Tinerii fara venituri sunt sprijiniti de Agentia de Somaj sa se angajeze

Persoanele marginalizate social, cu varsta intre 16 si 25 de ani, aflate in cautarea unui loc de munca, sunt ajutate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bacau in vederea facilitarii accesului lor pe piata muncii.

In aceasta categorie se inscriu persoanele care provin dintr-un centru de plasament si din centrele de primire a copilului, tinerii singuri, care au copii in intretinere, adolescentii familisti, persoanele care beneficiaza de venit minim garantat sau tinerii care au executat pedepse privative de libertate.

Agentia de Somaj are obligatia de a gasi, in acest an, locuri de munca pentru cel putin 85 astfel de persoane cu dificultati financiare, cu care incheie un contract de solidaritate. In paralel, firmele care angajeaza persoane in conditiile unui contract de solidaritate vor primi lunar, pentru fiecare tanar incadrat, 75 la suta din salariul mediu net pe economie, pe toata durata angajarii.

Cheltuielile sunt suportate din bugetul asigurarilor de somaj. Anul trecut, prin acest program au fost angajati peste 60 de tineri.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*