Somerii, detinutii, persoanele fara venituri si taranii se pot califica prin Agentia de Somaj

Centrul de Formare Profesionala din cadrul Agentiei de Somaj (Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca – AJOFM) Bacau deruleaza in aceasta perioada cursuri de initiere, calificare si perfectionare in diferite domenii de activitate. Organizate in principal pentru someri, aceste cursuri sunt gratuite.

Cursurile vizeaza, in principal, urmatoarele meserii: lucrator in comert, operator calculator, ospatar, instalator, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, tamplar, zidar, pietrar, tencuitor, zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor, operator confectioner industrial, dulgher – tamplar – parchetar, inspector resurse umane si preparator produse lactate.

Durata lor variaza intre 3 si 4 luni. Beneficiaza de gratuitate si persoanele aflate in detentie, cele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decat indemnizatia de somaj (circa 2,5 milioane de lei vechi), cu conditia sa fie inregistrate in baza de date a AJOFM, precum si femeile care si-au reluat activitatea dupa revenirea din concediul de crestere a copilului, dar si persoanele care revin in munca dupa satisfacerea stagiului militar sau a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate.

Aceasta este una din masurile active ale institutiei, calificarea sau recalificarea pentru una din specializarile cerute de piata muncii fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj. Serviciile de formare se asigura la cererea persoanelor angajate sau a angajatorilor care ofera locuri de munca in diferite meserii.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*