Marian Iancu nu a dorit nici un moment sa se desparta de RAFO, sustine Uri Bider

rafoPresedintele Balkan Petroleum, fostul actionar RAFO, Marian Iancu, nu a dorit sa se desparta de RAFO, a spus directorul executiv Calder-A International, Uri Bider, intr-o conferinta de presa. Uri Bider: „Desi am incheiat un contract pe 12 iulie 2005 cu Balkan Petroleum, domnul Iancu se pare ca nu doreste sa se desparta de RAFO, si nici nu a dorit acest lucru, asta este concluzia la care am ajuns in urma evolutiei situatiei din ultimul timp”.

El a subliniat ca Marian Iancu i-ar fi cerut si alte sume de bani in afara celor 30 milioane de dolari, care reprezentau contravaloarea pachetului majoritar de actiuni la RAFO.

Uri Bider: „De la saptamana la saptamana Marian Iancu imi cere mai multi bani”.

Bider a mai spus ca a platit pana acum catre Marian Iancu circa 66 milioane de dolari, care reprezinta creantele societatilor Faber Trade si VGB, la care se adauga cele 11 milioane de dolari reprezentand contravaloare pentru Glencore, ce furnizeaza titeiul brut pentru RAFO.

Acesta a spus ca restul platilor, de circa 14 milioane de dolari, se vor face catre Marian Iancu numai dupa ce se va sti exact care este situatia actiunilor RAFO.

Uri Bider: „S-a intamplat insa ceva foarte ciudat. Saptamana trecuta Marian Iancu a prezentat un document prin care Faber Invest, un off-shore cu baza in Statele Unite, al carei presedinte este, a preluat 99% din actiunile BkP, si deci ar detine RAFO. E ciudat pentru ca Faber are datorii la RAFO”.

Directorul Calder-A a subliniat insa ca este hotarat sa pastreze RAFO.

Calder-A a deschis mai multe actiuni in instanta, in ultimele luni, care privesc contractul de novatie cu BkP, repudiat acum de aceasta firma. De asemenea, exista o actiune in justitie din partea BkP, care cere ridicarea sechestrului actiunilor RAFO, impus de Parchet in luna august.

Adauga un comentariu

*