Valsul de adio

volei stiinta bacauStiinta si-a luat la revedere de la spectatorii sai in sezonul regulat cu o victorie lejera in fata Penicilinei Iasi. Ultimul joc al studentelor pe teren propriu inainte de fazele finale ale campionatului a reprezentat mai degraba o repetitie pentru ceea ce va urma.

Penicilina nu mai este de mult ceea ce a fost pe vremuri si e inutil sa ne mai gandim la ea ca la o formatie care ar putea pune probleme granzilor campionatului. Astfel, era destul de greu de crezut ca Stiinta se va impiedica tocmai acum, si tocmai in Sala Sporturilor.

Florin Grapa le-a recomandat de altfel elevelor sale sa stea “la cutie” si sa nu se intrebuinteze prea mult intr-un meci fara miza ca cel de miercuri. Asadar, voleibalistele bacauane s-au “distrat” si s-au simtit bine in teren in compania “vecinelor” iesene.

Primele doua seturi au si lasat de altfel aceasta impresie, Stiinta neimpunandu-se prea categoric si preferand sa lase initiativa adversarei.

Iesenele au gresit insa prea mult si n-au putut nici macar sa le dea emotii studentelor care s-au trezit dupa o jumatate de ora cu doua seturi avantaj in conditiile in care nici nu incepusera macar sa lege cateva pase mai de doamne’ ajuta. Iar in acest moment, a intrat pe fir tehnicianul nationalei.

Plictisit probabil de un meci care nu-si gasea rostul in planurile sale, Florin Grapa le-a dat unda verde fetelor sa faca ce stiu ele mai bine. Drept urmare, Stiinta a curmat repede suferinta ieseana si a trimis Penicilina acasa cu primul tren.

Astfel, neinvinsa inainte de ultima etapa si campioana matematic a sezonului regulat, echipa bacauana se indreapta cu pasi mari catre un nou titlu national.

Adi Enasoaie

Adauga un comentariu

*