Toti soldatii incorporati anul acesta vor fi lasati la vatra in decembrie

Militarii in termen incorporati in 2006 vor fi trecuti in rezerva in decembrie, chiar daca nu isi vor indeplini, pana la acel moment, durata normala a serviciului militar. Aceasta masura este impusa de Legea privind suspendarea serviciului militar obligatoriu, care stabileste ca de la 1 ianuarie 2007 nu vor mai exista militari in termen sau cu termen redus.

In anul 2006 sunt programate trei serii de incorporare, in februarie si octombrie pentru militari in termen, si in iunie pentru militarii cu termen redus (absolventi de facultate). Se vor face incorporari, in acest an, Ministerul Apararii Nationale, la Fortele Terestre, si Ministerul Administratiei si Internelor, la Inspectoratul General al Jandarmeriei si la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

In mod normal, militarii cu termen redus fac sase luni de armata, iar militarii in termen, 12 luni. Dar in acest an, toti militarii in termen vor fi trecuti in rezerva in decembrie, chiar daca unii dintre ei vor avea in acel moment doar zece luni de armata, iar altii doar doua. Tinerii care vor face zece luni de armata vor primi livret militar si vor figura in evidentele MApN si MAI ca avand serviciul militar indeplinit.

In schimb, soldatii care vor face doar doua luni de armata nu vor primi livret militar. Potrivit celor afirmate de lt. col. Valeriu Butan, din cadrul Centrului Militar Zonal Bacau, „in prezent sunt in curs de desfasurare activitatile aferente procesului de incorporare pentru seria 22 – 23 februarie, precum si cele de luare in evidenta a tinerilor care implinesc 19 ani in 2006.

In februarie vor fi incorporati aproximativ 7.800 tineri, din care 70 la suta pentru MAI si 30 la suta pentru MApN. Pentru absolventii de invatamant superior care solicita sa-si satisfaca stagiul ca militari cu termen redus sunt doar 300 locuri”.

D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*